BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 13 november 2023
OPPDATERT: 13 november

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.

Prosjektet er et ledd i strategiarbeidet i bransjeforeningen, og starter med et pilotprosjekt som omfatter grafiske bedrifter på Østlandet, og skal omfatte flere bedrifter som vil delta i andre deler av landet, i løpet av 1. halvår 2024.

Viktige tema er:

  • Hva produserer norske grafiske bedrifter?
  • Nytt fokus på rekruttering av motiverte, nye medarbeidere til grafisk bransje.
  • Hvorfor trykke i Norge og bruke norsk grafisk kompetanse?

Studentene setter seg selv i ulike arbeidssituasjoner, profilert med «Trykt i Norge» klær, for det meste på Instagram og TikTok. Bransjeforeningen setter seg ungdom, og spesielt ulike yrkesskoler som viktige målgrupper. Det å kunne fortelle om de forskjellige yrkesgruppene innen grafisk industri og kanskje påvirke noen yrkesvalg synes å være ønskelig.

«Trykt i Norge»-teamet samarbeider med studentene og vil holde styret oppdatert i prosjektet. Visualisering av hva «Trykt i Norge» er og står for er blant arbeidsoppgavene til studentene. Videre skal de snakke med folk som arbeider i bedriftene om arbeidsoppgaver og teknologi. Miljøaspektet ved å trykke i Norge vil også bli belyst.

Les mer om prosjektet hos Norsk Industri.

Les videre

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Fujifilm innleder samarbeid med web-to-print selskap

Fujifilm og britiske Infigo har et nytt partnerskap rundt en skybasert web-to-print-løsning for Fujifilms digitale emballasjepresse. Hensikten er blant annet å møte etterspørselen etter mindre serier.
FotoJet-11-1024x683

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri