"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 13 november 2023
OPPDATERT: 13 november
– Det er tidlige tegn på bedring i Europa, sier Daniel Eriksson, markedsanalytiker for papir og papirmasse i Skogsindustrierna. Foto: Skogsindustrierna

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.

Den svenske skogindustrien har begynt å merke nedgangen i verdensøkonomien, og nedgangen er tydeligst i papirsektoren. Der har leveransene i de ulike segmentene gått ned med hele 10–20 prosent i løpet av årets ni første måneder. Produksjonen av alle papirkvaliteter har gått ned sammenlignet med samme periode i fjor.

I tillegg til lagernedbygging har den økonomiske situasjonen også påvirket etterspørselen etter grafisk papir, ikke minst gjennom annonsemarkedet, som står for en betydelig etterspørsel etter papir gjennom direktereklame, plakater og gjennom annonser i dagsaviser og magasiner. Dette skriver Skogsindustrierna i sin rapport for de tre første kvartalene i 2023.

– Markedsnedgangen var uventet sterk. Men når interessen for Sveriges øvrige eksportland avtar, kan Kina fungere som et lokomotiv, og etterspørselen etter tremasse og papir fra kinesisk industri er stor. Selv om den svake økonomien bremser opp, ser vi tidlige tegn til oppgang i etterspørselen i Europa, sier Daniel Eriksson, markedsanalytiker for papir og masse i Skogsindustriern, i en pressemelding.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie