"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 13 november 2023
OPPDATERT: 13 november
– Det er tidlige tegn på bedring i Europa, sier Daniel Eriksson, markedsanalytiker for papir og papirmasse i Skogsindustrierna. Foto: Skogsindustrierna

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.

Den svenske skogindustrien har begynt å merke nedgangen i verdensøkonomien, og nedgangen er tydeligst i papirsektoren. Der har leveransene i de ulike segmentene gått ned med hele 10–20 prosent i løpet av årets ni første måneder. Produksjonen av alle papirkvaliteter har gått ned sammenlignet med samme periode i fjor.

I tillegg til lagernedbygging har den økonomiske situasjonen også påvirket etterspørselen etter grafisk papir, ikke minst gjennom annonsemarkedet, som står for en betydelig etterspørsel etter papir gjennom direktereklame, plakater og gjennom annonser i dagsaviser og magasiner. Dette skriver Skogsindustrierna i sin rapport for de tre første kvartalene i 2023.

– Markedsnedgangen var uventet sterk. Men når interessen for Sveriges øvrige eksportland avtar, kan Kina fungere som et lokomotiv, og etterspørselen etter tremasse og papir fra kinesisk industri er stor. Selv om den svake økonomien bremser opp, ser vi tidlige tegn til oppgang i etterspørselen i Europa, sier Daniel Eriksson, markedsanalytiker for papir og masse i Skogsindustriern, i en pressemelding.

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri