Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

PUBLISERT: 22 november 2023
OPPDATERT: 22 november
Anders Trillkott fra Scandraft blir administrerende direktør for hele konsernet.

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.

Oppkjøpet, som ble offentliggjort mandag, innebærer at Scandraft og Igepa Group sammen med deres skandinaviske datterselskap Signcom Group etablerer en sterk forhandler i regionen med hovedkontor i Sverige, skriver selskapene i en pressemelding. Igepa Group er ett av de største grossistgruppene i Europa.

Scandraft-konsernet vil forbli som ett selskap og opprettholde en høy grad av uavhengighet. Signcom, som er Scandrafts tidligere konkurrent, har vært aktiv i Sverige, Danmark, Finland og Norge i flere år.

Scandrafts svenske ledelse vil forbli i selskapet i samme funksjon og være ansvarlig for integreringen av Signcom-gruppen. Ledelsen av Signcom i Danmark og Finland forblir uendret.

– Begge gruppenes kunder vil få tilgang til en betydelig bredere produktportefølje med internasjonalt anerkjente merkevarer. Dette gjør oss i stand til å tilby våre kunder enda mer omfattende tjenester og kompetanse. Som en langvarig bedrift var det viktig for oss å få inn nye perspektiver slik at våre kunder og ansatte kan se frem til nye muligheter og en lovende fremtid. Igepa tilbyr oss dette miljøet med frihet til å videreutvikle Scandraft sammen, sier Anders Trillkott, administrerende direktør i Scandraft og fremtidig administrerende direktør i hele konsernet.

Styrker sin posisjon

Oppkjøpet betyr også at Igepa Group styrker sin konkurranseposisjon som viscom-forhandler på det skandinaviske markedet, ifølge konsernet.

– Scandraft-gruppen gir oss en veldig god mulighet til å strategisk utfylle konsernet vårt. Scandraft har gjennom årene bygget opp en omfattende kundebase takket være sitt sterke kundefokus og har utviklet løsninger for kunder i ulike bransjer. Det gode instinktet for de riktige produktene og drivkraften og lidenskapen til å gå den ekstra milen har inspirert meg helt fra begynnelsen. Jeg ser frem til å forme fremtiden sammen og realisere ytterligere vekstpotensial sammen, sier Uwe Müller, administrerende direktør i IGEPA group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

Igepa kjøper 100 prosent av aksjene i Scandraft AB og Scandraft AS, samt 80 prosent av Rangefabriken AB, som er et datterselskap av Scandraft.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag