Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

PUBLISERT: 22 november 2023
OPPDATERT: 22 november
Anders Trillkott fra Scandraft blir administrerende direktør for hele konsernet.

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.

Oppkjøpet, som ble offentliggjort mandag, innebærer at Scandraft og Igepa Group sammen med deres skandinaviske datterselskap Signcom Group etablerer en sterk forhandler i regionen med hovedkontor i Sverige, skriver selskapene i en pressemelding. Igepa Group er ett av de største grossistgruppene i Europa.

Scandraft-konsernet vil forbli som ett selskap og opprettholde en høy grad av uavhengighet. Signcom, som er Scandrafts tidligere konkurrent, har vært aktiv i Sverige, Danmark, Finland og Norge i flere år.

Scandrafts svenske ledelse vil forbli i selskapet i samme funksjon og være ansvarlig for integreringen av Signcom-gruppen. Ledelsen av Signcom i Danmark og Finland forblir uendret.

– Begge gruppenes kunder vil få tilgang til en betydelig bredere produktportefølje med internasjonalt anerkjente merkevarer. Dette gjør oss i stand til å tilby våre kunder enda mer omfattende tjenester og kompetanse. Som en langvarig bedrift var det viktig for oss å få inn nye perspektiver slik at våre kunder og ansatte kan se frem til nye muligheter og en lovende fremtid. Igepa tilbyr oss dette miljøet med frihet til å videreutvikle Scandraft sammen, sier Anders Trillkott, administrerende direktør i Scandraft og fremtidig administrerende direktør i hele konsernet.

Styrker sin posisjon

Oppkjøpet betyr også at Igepa Group styrker sin konkurranseposisjon som viscom-forhandler på det skandinaviske markedet, ifølge konsernet.

– Scandraft-gruppen gir oss en veldig god mulighet til å strategisk utfylle konsernet vårt. Scandraft har gjennom årene bygget opp en omfattende kundebase takket være sitt sterke kundefokus og har utviklet løsninger for kunder i ulike bransjer. Det gode instinktet for de riktige produktene og drivkraften og lidenskapen til å gå den ekstra milen har inspirert meg helt fra begynnelsen. Jeg ser frem til å forme fremtiden sammen og realisere ytterligere vekstpotensial sammen, sier Uwe Müller, administrerende direktør i IGEPA group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

Igepa kjøper 100 prosent av aksjene i Scandraft AB og Scandraft AS, samt 80 prosent av Rangefabriken AB, som er et datterselskap av Scandraft.

Les videre

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

HP og Canva vil demokratisere design og printing

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.
hp-canva

Horizon snur arket med tre nye samarbeid

Etterbehandlingsleverandør Horizon skriver nye kapitler med tre ferske samarbeid. Nå kan de hjelpe trykkeriene fra trykk til ferdig bok i både mykt og hardt omslag.
HID_03-1

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676