Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 29 november 2023
OPPDATERT: 29 november

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.

Høydepunkter i den nye versjonen inkluderer den offisielle støtten for mac OS Sonoma, integrasjonen av Adobe PDF Print Engine 6.2, mer enn 30 nye drivere samt en rekke nye funksjoner for å forenkle fargebehandling, utskrift og skjæreoppgaver.

– Vi er fortsatt i forkant av PDF-tjenestene våre med integrasjonen av den nyeste versjonen av Adobe PDF Print Engine, sier Arnaud Fabre, produktsjef i Caldera.

– Det vil sikre kompatibilitet med Adobe Creative Suite-utvikling og garantere nøyaktig gjengivelse av alle PDF-filer.

Farger er avgjørende i digital utskrift, og versjon 17 tilbyr en rekke kraftige fargebehandlingsfunksjoner for å hjelpe brukere med å levere best mulig resultater. Med den nye versjonen kan brukere dele spotfargebibliotekene sine, en mye etterspurt funksjon som gjør oppsettet av nye arbeidsstasjoner betydelig raskere.
Innenfor EasyMedia, Calderas fargestyringsmodul, får brukerne muligheten til å velge formelen for måling av fargeavstander, noe som sikrer den høyeste nøyaktigheten for et bredt spekter av medier. I tillegg kan de aktivere den automatiske utjevningen, som effektivt forbedrer lineariseringskurver og eliminerer unøyaktigheter i fargemålinger.
Dessuten fortsetter Caldera å gi offisiell tilgang til spotfargebiblioteker inkludert Pantone, RAL og HKS, noe som forenkler prosessen med å oppnå nøyaktige merkefarger. Med versjon 17 kan alle brukere nyte de siste tilleggene av PANTONE Solid Coated V5 og Solid Uncoated V5 for en enda mer omfattende fargepalett.

Spar opptil 35 % på farger

Brukere med CalderaCare-abonnement vil nå bli tildelt én InkPerformer-lisens for én skriver, en løsning som kan redusere blekkforbruket med opptil 35 %, og dermed redusere produksjonskostnadene betydelig og dermed forbedre marginene. I tillegg introduserer Caldera sitt eget REST API som muliggjør integrasjon med tredjepartsapplikasjoner som nettbutikker eller ERP-programvare. REST API baner vei for mer effektiv jobbskaping og forbedret kostnadssporing.

Avansert skalering og mønstergjentakelser

I tillegg har den bikubiske resampling-funksjonen blitt integrert i CalderaRIP, slik at operatører kan forstørre bilder uten problemer med pikselering, noe som resulterer i skarpere og mer detaljerte utdata. SmartImport & PrintProof-funksjonene forblir også eksklusive for CalderaCare-abonnenter – og med versjon 17 kan brukere utnytte ‘repeat_y’-metadataene i SmartImport for å angi ønsket antall vertikale mønsterrepetisjoner, noe som åpner døren til automatisk tapetproduksjon.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324