Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 29 november 2023
OPPDATERT: 29 november

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.

Høydepunkter i den nye versjonen inkluderer den offisielle støtten for mac OS Sonoma, integrasjonen av Adobe PDF Print Engine 6.2, mer enn 30 nye drivere samt en rekke nye funksjoner for å forenkle fargebehandling, utskrift og skjæreoppgaver.

– Vi er fortsatt i forkant av PDF-tjenestene våre med integrasjonen av den nyeste versjonen av Adobe PDF Print Engine, sier Arnaud Fabre, produktsjef i Caldera.

– Det vil sikre kompatibilitet med Adobe Creative Suite-utvikling og garantere nøyaktig gjengivelse av alle PDF-filer.

Farger er avgjørende i digital utskrift, og versjon 17 tilbyr en rekke kraftige fargebehandlingsfunksjoner for å hjelpe brukere med å levere best mulig resultater. Med den nye versjonen kan brukere dele spotfargebibliotekene sine, en mye etterspurt funksjon som gjør oppsettet av nye arbeidsstasjoner betydelig raskere.
Innenfor EasyMedia, Calderas fargestyringsmodul, får brukerne muligheten til å velge formelen for måling av fargeavstander, noe som sikrer den høyeste nøyaktigheten for et bredt spekter av medier. I tillegg kan de aktivere den automatiske utjevningen, som effektivt forbedrer lineariseringskurver og eliminerer unøyaktigheter i fargemålinger.
Dessuten fortsetter Caldera å gi offisiell tilgang til spotfargebiblioteker inkludert Pantone, RAL og HKS, noe som forenkler prosessen med å oppnå nøyaktige merkefarger. Med versjon 17 kan alle brukere nyte de siste tilleggene av PANTONE Solid Coated V5 og Solid Uncoated V5 for en enda mer omfattende fargepalett.

Spar opptil 35 % på farger

Brukere med CalderaCare-abonnement vil nå bli tildelt én InkPerformer-lisens for én skriver, en løsning som kan redusere blekkforbruket med opptil 35 %, og dermed redusere produksjonskostnadene betydelig og dermed forbedre marginene. I tillegg introduserer Caldera sitt eget REST API som muliggjør integrasjon med tredjepartsapplikasjoner som nettbutikker eller ERP-programvare. REST API baner vei for mer effektiv jobbskaping og forbedret kostnadssporing.

Avansert skalering og mønstergjentakelser

I tillegg har den bikubiske resampling-funksjonen blitt integrert i CalderaRIP, slik at operatører kan forstørre bilder uten problemer med pikselering, noe som resulterer i skarpere og mer detaljerte utdata. SmartImport & PrintProof-funksjonene forblir også eksklusive for CalderaCare-abonnenter – og med versjon 17 kan brukere utnytte ‘repeat_y’-metadataene i SmartImport for å angi ønsket antall vertikale mønsterrepetisjoner, noe som åpner døren til automatisk tapetproduksjon.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag