Stordalen åpner hotell i boktrykkeri rett ved Liseberg

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 6 desember 2023
OPPDATERT: 6 desember
Hotellgründeren Petter Stordalen skal bygge om det tidligere trykkeriet på Liseberg til hotell. Foto: Pressebilde/Semrén & Månsson

Gøteborg by og fornøyelsesparken Liseberg ønsker å benytte seg av det historisk viktige bygget som Rundqvists boktrykkeri forlot for et år siden. Nå er det klart at eiendommen ved siden av reisemålet skal bli hotell.

Rundqvists boktrykkeri har vært nabo med Liseberg i 70 år. Men for noen år siden ble virksomheten flyttet til Hallands Onsala. Eieren av trykkeriet solgte eiendommen i sommer, melder avisen Fastighetsvärlden.

– Jeg elsker å skape hoteller i historiske miljøer og ta vare på sjelen. Derfor er det ekstra gøy at vi nå utvikler et hotell basert på et grunnlag av alle historiene i trykte bøker og de glade hvinene fra barn som spiser sukkerspinn. Dette er garantert Gøteborgs mest sjarmerende hotell med en unik beliggenhet og særpreg, sier Petter Stordalen, hotellgründer i Strawberry.

Hotellet vil ha 217 rom og bestå av to bygg. Hotellets inngang og lobby blir eiendommen som trykkeriet holdt til i. Ved siden av industrieiendommen bygges et hotellbygg på 16 etasjer.

Inspirasjon til arkitektur og design av hotellet er hentet fra byggets historie som trykkeri. Visjonsbilde: Okidoki Architects

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Fra kjellertrykkeri til globalt milliardkonsern

Torsten Janssons New Wave Group har gjort en imponerende vekstreise og nærmer seg 10 milliarder kroner i omsetning. Men det slutter ikke der, målet er å doble omsetningen. – Jobben min er morsommere enn noen gang, sier Torsten Jansson i et intervju med Sign&Print.
Torsten-1-1024x691

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi