Müller Martini kjøper Hunkeler

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 7 desember 2023
OPPDATERT: 7 desember
Virksomhetsoverdragelse mellom de to eierfamiliene:. Fra venstre til høyre kan du se Stefan Hunkeler (styreleder i Hunkeler AG), Michel Hunkeler (delegat for styret i Hunkeler AG), Bruno Müller (administrerende direktør Müller Martini AG), Rudolf Müller (eier og styremedlem Müller -Martini AG), Daniel Erni (administrerende direktør Hunkeler AG), Franz Hunkeler (Hunkeler AG)

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.

Müller Martini Holding AG har kjøpt alle aksjene i Hunkeler Group. Med denne transaksjonen har Hunkeler-familien og Crédit Mutuel Equity solgt alle aksjene sine til Müller Martini. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Hunkeler AG og Müller Martini AG er begge globale markedsledere med innovative løsninger for post-print papirbehandling. Begge selskapene fokuserer sin innovative styrke på produksjon av individualiserte printprodukter i en automatisert smart fabrikk.

Hunkeler og Müller Martini har vært veldig nære i mange år. Den lange og suksessrike historien begynte under andre verdenskrig, da Hans Müller jobbet for Hunkeler som maskiningeniør, før han startet sin egen virksomhet i 1946 og grunnla selskapet Hans Müller / Grapha. Disse gode relasjonene har blitt opprettholdt i flere tiår. Den lokale nærheten i Zofingen-regionen og det allerede eksisterende og vellykkede partnerskapet innen maskin- og komponentindustrien utgjør et ideelt utgangspunkt for et enda tettere samarbeid i fremtiden.

Ved å slå seg sammen ser begge selskapene store muligheter til å samle sine innovasjonsaktiviteter og i fremtiden betjene sin globale kundebase enda bedre gjennom felles salgs- og serviceaktiviteter. De to eierfamiliene har derfor bestemt seg for denne strategiske transaksjonen, som førte til at Müller Martini AG kjøpte Hunkeler AG.

Bruno Müller sier: – Den grafiske bransjen er i konstant endring og krever kontinuerlig nye innovasjoner. Ved å kombinere nøkkelkomponentene til de to selskapene, som personell, kompetanse og teknologi, vil vi kunne betjene vår globale kundebase med enda bedre løsninger i fremtiden.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280