Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 7 desember 2023
OPPDATERT: 7 desember
Ricoh har, sammen med Flora Digital, hybride storformatsystemer i sikte.

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Sammen vil de fokusere på å utvide og diversifisere Ricoh Europes produktportefølje med smidige storformatsystemer for grafikk, interiør og industrielle markeder.

Eef de Ridder, visepresident, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, sier:
– Vi hører at markedet etterspør fleksible UV-hybridløsninger for skilt- og grafikkapplikasjoner, og ønsker å undersøke hvordan Ricoh-teknologien kan kombineres med Floras produksjonskompetanse for å skape allsidige løsninger som møter dagens markedskrav. Vi ser frem til å utvide tilbudet vårt med systemer som kombinerer den tekniske kunnskapen og ekspertisen til begge parter for å støtte kundene i deres utvikling innen storformat.

Det arbeides med den første porteføljeutvidelsen, som trolig kan presenteres på DRUPA. Den kompakte flatbed-hybridskriveren vil bli drevet av Ricoh-skrivehodeteknologi, ColorGATE RIP-programvare og ICC-profiler. Den vil kunne drive både stive og fleksible medier opp til to meter brede på medier som spenner fra PVC-bannere til vinyl og stive ark, mens dens lineære motorteknologi vil muliggjøre konsekvent høy utskriftskvalitet og produktivitet. Støtte vil bli gitt av Ricohs profesjonelle salgs- og servicenettverk i EMEA.

Systemene, som er utviklet i fellesskap av Ricoh og Flora, vil bli med i Ricohs eksisterende portefølje, som inkluderer RICOH Pro T7210 og RICOH Pro TF6251 UV flatbed-skrivere og RICOH Pro L5160e og RICOH Pro L5130e storformat lateks-skrivere.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag