Agfas nye SpeedSet 1060 printer 11.000 B1-ark i timen

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 desember 2023
OPPDATERT: 20 desember
Pressebilde.

På et eksklusivt arrangement for emballasjeprodusenter og -trykkerier, avduket Agfa sin nye SpeedSet 1060 inkjetpresse for emballasjemarkedet.

Arrangementet fant sted på Agfas fabrikk i Cambridge, hvor SpeedSet 1060 er utviklet for å møte behovet for små serier og rask levering, samtidig som den setter nye standarder for kvalitet og effektivitet.

– SpeedSet er bygget for å være en «game changer» i emballasjeproduksjonsmarkedet, sier Head of Packaging i Agfa, Matt Brooks, og legger til:

– Denne heldigitale emballasjetrykkpressen kombinerer robustheten og utskriftskvaliteten til en offsetpresse med de overbevisende egenskapene til inkjet. Den tilbyr offsetlignende utskriftskvalitet, men har kortere oppsetttider, redusert materialspill og effektiv utskrift av variable data. I tillegg, med sin enorme hastighet på 11 000 B1-ark per time, er den ganske enkelt den raskeste digitale emballasjeskriveren som er tilgjengelig. Det vil gjøre emballasjeprodusenter i stand til å effektivisere sin nåværende drift. Opplag på opptil 5000 vil være billigere på SpeedSet enn i offset.

SpeedSet har plass til et bredt spekter av underlag, fra brettet papp og mikro-flute til ulike papirtyper, noe som gjør det egnet for bruksområder som detaljhandel eller hylleklar mat- og drikkeemballasje. Dens vannbaserte blekk, primere og lakker er miljøvennlige og overholder forskrifter for matsikkerhet.

Arrangementet fungerte ikke bare som en plattform for bransjefolk til å utforske det transformative potensialet til SpeedSet 1060, men ga også innsikt i den tekniske ekspertisen bak trykkpressen, ga en mulighet til å engasjere seg med spesialister, inspisere trykkprøver og tilrettelagt meningsfulle diskusjoner med industrien ser på mulighetene og fremtiden til digital emballasjetrykk.

Agfa finjusterer for tiden SpeedSet i samarbeid med flere tidlige kunder.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324