Agfas nye SpeedSet 1060 printer 11.000 B1-ark i timen

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 desember 2023
OPPDATERT: 20 desember
Pressebilde.

På et eksklusivt arrangement for emballasjeprodusenter og -trykkerier, avduket Agfa sin nye SpeedSet 1060 inkjetpresse for emballasjemarkedet.

Arrangementet fant sted på Agfas fabrikk i Cambridge, hvor SpeedSet 1060 er utviklet for å møte behovet for små serier og rask levering, samtidig som den setter nye standarder for kvalitet og effektivitet.

– SpeedSet er bygget for å være en «game changer» i emballasjeproduksjonsmarkedet, sier Head of Packaging i Agfa, Matt Brooks, og legger til:

– Denne heldigitale emballasjetrykkpressen kombinerer robustheten og utskriftskvaliteten til en offsetpresse med de overbevisende egenskapene til inkjet. Den tilbyr offsetlignende utskriftskvalitet, men har kortere oppsetttider, redusert materialspill og effektiv utskrift av variable data. I tillegg, med sin enorme hastighet på 11 000 B1-ark per time, er den ganske enkelt den raskeste digitale emballasjeskriveren som er tilgjengelig. Det vil gjøre emballasjeprodusenter i stand til å effektivisere sin nåværende drift. Opplag på opptil 5000 vil være billigere på SpeedSet enn i offset.

SpeedSet har plass til et bredt spekter av underlag, fra brettet papp og mikro-flute til ulike papirtyper, noe som gjør det egnet for bruksområder som detaljhandel eller hylleklar mat- og drikkeemballasje. Dens vannbaserte blekk, primere og lakker er miljøvennlige og overholder forskrifter for matsikkerhet.

Arrangementet fungerte ikke bare som en plattform for bransjefolk til å utforske det transformative potensialet til SpeedSet 1060, men ga også innsikt i den tekniske ekspertisen bak trykkpressen, ga en mulighet til å engasjere seg med spesialister, inspisere trykkprøver og tilrettelagt meningsfulle diskusjoner med industrien ser på mulighetene og fremtiden til digital emballasjetrykk.

Agfa finjusterer for tiden SpeedSet i samarbeid med flere tidlige kunder.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag