Årets Pantonefarge

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 8 januar 2024
OPPDATERT: 8 januar
En ferskennyanse kalt Peach Fuzz er årets Pantonefarge for 2024.

«En koselig ferskentone som ligger mellom rosa og oransje», årets Pantone-farge 2024 er Peach Fuzz. Den beskrives som varm og myk med en vintage følelse samtidig som den har en moderne stemning. For 25. gang er Årets Pantone-farge kåret og denne gangen er det en fløyelsmyk ferskentone.

Årets farge 2024 heter Pantone 13-1023 Peach Fuzz og er på fargeskalaen et sted mellom rosa og oransje. Pantone beskriver det som en varm og myk farge som en kontrast til uroen i verden. En sofistikert og moderne farge, men med vintage vibber.

– Det er en koselig ferskentone, plassert mellom rosa og oransje, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz gir tilhørighet, inspirerer til rekalibrering og en mulighet til å pleie, fremkaller en følelse av ro, gir oss et rom til å være, føle og helbrede og blomstre vi tilbringer tid med andre eller tar et øyeblikk til å kose oss, sier Leatrice Eiseman, president for Pantone Color Institute i en pressemelding.

I år er det 25 år siden Pantone kåret årets farge for første gang, og i 1999 ble det Pantone 15-4020 Cerulean Blue. Siden den gang har den årlige utnevnelsen blitt en institusjon med ambisjon om å fange tidsånden.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676