MAKE!Graphics investerer stort i digitaltrykk

PUBLISERT: 22 januar 2024
OPPDATERT: 22 januar

MAKE!Graphics har inngått avtale med Konica Minolta om investering i digitaltrykkmaskiner på sine lokasjoner rundt om i Norge i løpet av 2024, med fokus på bærekraft, IT-sikkerhet og strategisk partnerskap.

MAKE!Graphics har som visjon å forme en verden der all visuell kommunikasjon er bærekraftig. Det stilte visse krav til en mulig leverandør og Konica Minolta ble utfordret som samarbeidspartner, spesielt når det gjaldt tre punkter: miljø og bærekraft, IT-sikkerhet og som partner innenfor eventuelle nye forretningsområder.

– Dette er områder som for de fleste er viktig, men som sjelden blir avgjørende for valg av leverandør. Senere i prosessen ble selvfølgelig maskiner og teknologi viktig, men jeg opplever det som svært positivt at MAKE!Graphics velger å utfordre oss som leverandør på dette, sier Roger Wiig, salgssjef i Konica Minolta i en pressemelding.

– Denne avtalen signaliserer ikke bare en modernisering av deres digitale trykkmaskiner, men også et dypt engasjement for miljø og bærekraft. Vi ser det som en stor tillitserklæring at MAKE!Graphics har valgt Konica Minolta som samarbeidspartner på digitaltrykk de kommende årene.

I følge MAKE!Graphics var en av hovedgrunnene til valget av Konica Minolta som leverandør deres forpliktelse til bærekraftig praksis med energieffektive løsninger og et sterkt fokus på et kontinuerlig kretsløp for maskiner og forbruksartikler.

Sikkerheten til data og konfidensialiteten til kundens informasjon er også av ytterste viktighet for MAKE!Graphics. Noe som er avgjørende i et stadig mer digitalisert landskap hvor datasikkerhet er kritisk.

Fra venstre: Andreas Bruvoll Åsen (Driftsdirektør MAKE!Graphics), Roger Wiig (Salgssjef Konica Minolta) og Espen Husebø Daland (Administrerende Direktør MAKEGraphics!).

Espen Husebø Daland, administrerende direktør i MAKE!Graphics, uttrykker sin entusiasme:

– Denne avtalen er ikke bare en oppgradering av maskinparken vår, men et skritt mot å bli mer ansvarlige i vår påvirkning på miljøet, samtidig som vi sikrer våre kunders data og utforsker nye forretningsmuligheter.

MAKE!Graphics er tidligere kjent som Allkopi men skiftet navn høsten 2022. Selskapet er lokalisert på åtte forskjellige steder i landet: Bergen, Drammen, Kristiansand, Stor-Oslo, Sandnes, Sarpsborg, Trondheim og Tønsberg.

Les videre

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag