HP-topp tror på oppsving for direktereklame

PUBLISERT: 24 januar 2024
OPPDATERT: 24 januar
Haim Levit, senior vice president hos HP tror at digitalisering, evnen til å håndtere korte trykkserier og fokus på bærekraft kommer til å føre til nye fabrikker og innovative produksjonsmetoder. Foto: Pressebilde

Selv om trykkerinæringen har krympet siden pandemien finnes det mange positive trender som kan få selskap til å vokse. Det sier Haim Levit, senior vice president og avdelingssjef for HP industrial Print. Han tror at direktereklame som markedsføringskanal kommer til å gjøre et sterkt comeback. 

Kommersiellt trykk er på tilbakegang. Pandemien har forverret noen av de trendene og selv om det finnes tegn på gjenhenting så når ikke markedene opp til de nivåene som var før verden ble nedstengt. Det skriver Haim Levit i en analyse foran 2024.

”Det eneste vi vet er at i noen spesifikke segmenter fortsetter trykket å vokse når det gjøres digitalt. Denne utviklingen handler ikke bare om den digitale tidsalderens innflytelse, men også om at effektiv kommunikasjon har gitt mindre, mer tilpassede opplag og digitaltrykte bøker.”

Et tilbaketog for trykt reklame

Haim Levit tror at direktereklame kommer til å gjøre et sterkt comeback. I Storbritannia benytter hele 80 prosent av annonsørene reklame i postkassen, noe han synes understreker effektiviteten og varingen av direktereklame som kanal. Han mener videre at de ulike varemerkene mer og mer ser verdien av å kombinere nettreklame med direktereklame for å nå målgrupper.

”Den tilbakekomsten belyser den bestående kraften hos fysisk markedsføringsmateriell i en digital tidsalder som burde hjelpe til med å stabilisere det kommersielle trykkmarkedet på nytt.”

Bøker trykkes oftere digitalt

En av de viktigste endringene som vises i for eksempel forlagssektoren er overgangen til mer bærekraftig produktion med lavere opplag. For å kompensere for stigende produksjonskostnader legger bokforlag gjerne produksjonen utenlands, for mindre førsteopplag.

Men de tar også i bruk en metode som blant annet innebærer kortsiktig produksjon og print-on-demand i starten av en boks livssyklus. Samtidig trykkes nye opplag tidligere og oftere for å møte uforutsigbar etterspørsel. Strategien gjør det mulig å raskt og kostnadseffektivt håndtere pågangen dersom lageret blir tomt for bøkene.

Forlagene utnytter også spesielle ferdiggjøringsteknikker for å høyne den opplevde verdien av en bok, ettersom den følelses- og opplevelsesmessige verdien blir viktigere for konsumenter.

Slik endres forretningsmodellene

En annen trendspaning er at trykkeriene tar til seg nye forretningsmodeller. De forstår hvordan man håndterer mange kortere trykkserier og hvordan man tilbyr kundene plattformer for print-on-demand.

Haim Levit tror at 2024 og utviklingen av mer automatisering og digitalisering kommer til å innebære en aksellerering mot en digital tankemåte. Den kommende transformasjonen kommer til å omfatte bærekraftspørsmålet og håndtering av korte serier mer effektivt. Det kommer i sin tur til å føre til nye fabrikker og innovative produksjonsmetoder med mindre menneskelig håndtering, ifølge Levit.

”På Drupa 2024 kommer et besøk på HPs stand til å være verdt en tur innom da vi viser hvordan vi forestiller oss fremtiden for det kommersielle trykket” avslutter HP-toppen.

Les videre

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324