Roland DG og Dimense

PUBLISERT: 24 januar 2024
OPPDATERT: 24 januar
Aleksey Etin fra Veika til venstre og Kohei Tanabe fra Roland til høyre. Foto via Roland DG.

Roland DG Corporation, en produsent av bredformat inkjetprintere og printere/kuttere, har kunngjort at de skal samarbeide om salg og support for Dimense, en digital utskriftsløsning i storformat med unik tredimensjonal preging. Løsningen skal egne seg spesielt for interiørdekor.

Dimense er utviklet og produsert av DG Dimense, et nytt joint venture selskap som ble etablert i Litauen i oktober 2023.

– Ved å tilby den unike merverdien skapt av Dimense til kunder over hele verden, vil vi akselerere digitaliseringen av interiørdekorasjonsmarkedet, sa Tony Miller, president for Roland DGs globale salgs- og markedsavdeling.

Dimense-løsningen består av Dimensor S inkjetprinter kombinert med spesialmedier som har egenskapen til å skumme ved oppvarming, et strukturert blekk for å kontrollere skumdannelse, og CMYK vannbasert blekk som er trygt å bruke innendørs. Etter utskrift varmes mediet opp av printerens innebygde varmeapparat, noe som får områder som ikke er belagt med strukturblekk til å skumme opptil 1,5 mm tykt, og trofast realiserer den forutsatte strukturerte designen. Denne innovative løsningen muliggjør utskrift av grafikk på forespørsel med en tredimensjonal bit.

Dimense har utviklet en eksklusiv serie med PVC-frie medier, som er vennlige for både miljø og mennesker. Flere overflatebehandlinger av media er tilgjengelige, inkludert matt, semsket skinn, metallisk sølv, metallisk gull, perlemor og kameleon, noe som muliggjør produksjon av et bredt utvalg av interiørdekor, inkludert tapeter, så vel som point-of-purchase stands.

– I tillegg, når du printer over tapeter med ekstra preginguttrykk med vanlig tilgjengelige farger, er det mulig å skape imponerende kunstneriske effekter som er annerledes enn digital trykk, la Miller til.

Utvalget inkluderer også tekstilmedier som er ideelle for innendørs skilting som silikonkantgrafikk, lerreter, roll-up bannere og POP osv. På grunn av deres samsvar med sikkerhetsstandarder som AgBB og A+ sertifisering, kan disse media brukes trygt i en forskjellige innendørs situasjoner.

– Det sies at mindre enn 5 prosent av tapettrykking er digitalisert, og denne delen av bransjen forventes å akselerere. Det er også et økende behov for kommersielle fasiliteter som gir folk en uforglemmelig opplevelse, og for kontorer og oppholdsrom som er unikt deres egne, og digitale trykkløsninger vil spille en stadig mer aktiv rolle i denne interiørdekorasjonen, sa Miller.

– Dimense gir et unikt og spesielt uttrykk som ikke bare skiller seg ut, men som også kan fengsle mennesker ved å produsere en bedrifts visjon og historie, merkevareimage og historie, og produktkonsept. Vi ser frem til å utnytte vårt globale salgs- og støttenettverk for å bringe denne flotte løsningen til det globale interiørdekormarkedet.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag