Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

PUBLISERT: 31 januar 2024
OPPDATERT: 31 januar
«Det er virkelig en milepæl for selskapet vårt og for storformat-trykkindustrien generelt,» sier Pascal Juéry, administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group (til høyre) om samarbeidet med EFI. Foto: Arkiv/Pressebilde

Agfa og EFI kunngjør at de har inngått et strategisk partnerskap. Ved å samarbeide skal de to gigantene innen inkjet kunne dra nytte av hverandres spisskompetanse og drive utvikling og innovasjon.

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi. De to selskapenes gjensidige porteføljer vil gi kundene «fordeler uten sidestykke» i form av et bredt og innovativt produktspekter.

I forbindelse med Fespa-messen i Amsterdam 19.-22. mars 2024, vil Agfa og EFI vise frem potensialet i dette samarbeidet på sine respektive stands.

– Digitaltrykk er en av selskapets viktigste vekstmotorer. Dette strategiske partnerskapet med industrileder EFI vil utvide utvalget av alternativer vi kan tilby til våre kunder og utvide markedsrekkevidden til våre topp moderne løsninger. Det er virkelig en milepæl for selskapet vårt og for storformat-trykkindustrien generelt, sier Pascal Juéry, administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group.

– I over tretti år har EFI fokusert på analog til digital konvertering av høyverdi printapplikasjoner. EFI og Agfa er de mest pålitelige merkene i bransjen, og vi har nå muligheten til å akselerere kundenes digitale reise og gjøre dem enda mer produktive. Vi er begeistret for dette neste kapittelet og evnen til å utnytte styrken til begge organisasjonene for å bringe bransjen fremover, sier Frank Pennisi, administrerende direktør i EFI.

Samarbeidet mellom Agfa og EFI vil resultere i en felles forpliktelse til kontinuerlig innovasjon på inkjetområdet. Kunder skal kunne dra nytte av både selskapers styrker og løsninger samtidig som de opprettholder forholdet til sine eksisterende partnere.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag