End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

PUBLISERT: 7 februar 2024
OPPDATERT: 7 februar
Bruno Müller, administrerende direktør Müller Martini AG, ser frem til Drupa 2024: – Vi følger kunden som en langsiktig partner på deres reise mot digital transformasjon.

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.

– Vi bruker det nyeste utstyret for å demonstrere hvorfor vi er i stand til å følge kundene våre på deres individuelle reiser inn i den stadig mer digitaliserte fremtiden og hvordan de med våre løsninger konsekvent kan utnytte potensialet til de nye teknologiene, sier administrerende direktør i Müller Martini, Bruno Müller .

Den digitale transformasjonen gir muligheter for både maskinprodusenter og kunder, mener Bruno Müller. – Det avgjørende er ikke den enkelte maskin, men at flere maskiner fungerer i et integrert produksjonssystem. Det krever et arbeidsflytsystem på høyt nivå for å lykkes med dette. Vi er godt rustet til å støtte våre kunder i digital transformasjon med vårt omfattende utvalg av løsninger, som vi målrettet har utvidet gjennom årene.

End-to-end prosesser er avgjørende

Mulighetene for kundene ligger i nye produkter med personlig tilpasset innhold eller bruk av materialer av høy kvalitet – men også i on-demand produksjon, hvor lagringskostnader eller overproduksjon kan elimineres, sier Bruno Müller.

Suksessen til et system avhenger av hele prosessen og ikke først og fremst av den valgte utskriftsteknologien. Små produksjonsvolumer er også mulig i offsettrykk, sier Bruno Müller. Derfor krever økonomisk lønnsom produksjon av små opplag ikke nødvendigvis digitale trykkpresser, men fremfor alt en ende-til-ende prosess fra prepress til forsendelse.

Avansert arbeidsflyt er nøkkelen

Connex arbeidsflytsystem, utviklet av Muller Martini, er en avgjørende drivkraft bak den digitale transformasjonen. Et typisk Connex-eksempel er et utsatt utskriftsark med alle nødvendige merker, koder og andre variabler som må tas i betraktning under videre behandling. I ekstreme tilfeller endrer disse seg dynamisk fra produkt til produkt. Derfor er Connex og dets funksjoner nøkkelen til effektiv produksjon.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag