Han er Norges beste bilfolierer

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 7 februar 2024
OPPDATERT: 7 februar
En vinner er kåret: Nicklas Clausen fra Sarpsborg får representere Norge i Amsterdam i mars.

Etter at tolv deltakere knivet i løpet av en lang dag, sto til slutt Nicklas Clausen som vinner i den norske utgaven av World Wrap Masters.

Konkurransen ble arrangert av Fespa Norge og ble arrangert i forbindelse med at Larvik-bedriften NG Digital holdt åpent hus i sine lokaler 7. februar. Det var første gang det hele ble avgjort på bare én dag, vanligvis er det to konkurransedager for å kåre en vinner, som i fjor på Sign, Print & Promotion-messen. Antall deltakere var derfor begrenset til tolv.

– Alle plassene ble fylt, så vi måtte til og med ha kø i tilfelle noen skulle melde avbud, sier Per Stene, som er styreleder i Fespa Norge.

«Begynn alltid med det vanskeligste». Det var dommeren og wrapeksperten Ole Solskin Ravns råd til både besøkende og de som konkurrerte.

Alle som hadde meldt seg på møtte imidlertid opp denne onsdagen og de konkurrerte ikke bare om tittelen norgesmester i foliering, men også om muligheten til å reise til Fespa i Amsterdam i mars og konkurrere i World Wrap Masters.

Dommer var Ole Solskin Ravn, som er et kjent ansikt når det gjelder konkurranser i foliering.

– Det jeg ser etter fremfor alt er kvaliteten på arbeidet, men også hurtigheten. Begge deler må være der for til syvende og sist handler det om å se det fra et salgsperspektiv, kan vi selge dette, sier Ole Solskin Ravn.

Han roser de norske deltakerne:

– Deltakerne fra Norge og hele Skandinavia holder alltid høy kvalitet, og de fire som står igjen i konkurransen er veldig jevne, kommenterte han situasjonen under de to semifinalene.

En konsentrert Nicklas Clausen under finalen.

Deltakerne fikk vise sine kvaliteter i flere ulike ledd og til slutt sto det mellom Nicklas Clausen fra Sarpsborg, som til daglig jobber på Ringtun, og Jo Wennevold, som driver sitt eget firma Wennevold Wraps i Trondheim. Etter at Ole Solskin Ravn og fjorårsvinner Joakim Sveen så nøye på resultatene, var det klart at Nicklas Clausen fikk motta vinnerplaketten.

Det rakk ikke hele veien for Jo Wennevold, som fikk en hederlig andreplass og et godt omdømme av dommer Ole Solskin Ravn.

– Det er veldig deilig, jeg trodde ikke jeg skulle vinne, sier en glad vinner.

– De to første rundene var jeg nervøs og skjelven, men i semifinalen fikk jeg slappet mer av og i finalen hadde jeg et godt driv. Det var en kamp til siste sekund!

Sign&Print sier gratulerer med seieren og ønsker lykke til i Amsterdam!

Arrangementet ble holdt på NG Digital i Larvik.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag