Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

PUBLISERT: 12 februar 2024
OPPDATERT: 12 februar

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.

Packnorth Award er en konkurranse for emballasje brukt i det nordiske markedet. Dyktige designere, materialvelgere og konstruktører kan teste sine kreasjoner opp mot hverandre. I Norden er vi flinke til å utvikle smarte emballasjeløsninger, enten det gjelder materiale, funksjon, design eller for eksempel miljø. Vi har ikke vært like flinke til å snakke om dette til omverdenen. Via Packnorth Award gjør vi det. I tillegg til hederen og diplomet får konkurransebidragene også strålende oppmerksomhet både på våre nettsteder og i magasinet Packnews.

2024 er nok en gang et Scanpack-år, noe som Packnorth Award drar nytte av. Vi er tilbake med prisutdeling på Packaging Plaza, messens hovedscene. Visste du at Scanpack fyller 60 år i år, og at magasinet Packnews fyller 90 år? Doble grunner til å feire, og det kan vi for eksempel gjøre med en ekstra god utgave av Packnorth Award med nyheter.

En spennende nyhet er at juryen velger en emballasje som skiller seg litt ekstra ut, en såkalt Grand Prize. Vinneren der får eksklusiv deltakelse på Packnews, hvor vinneremballasjen markedsføres på siden og i alle Packnews nyhetsbrev i et helt år til en verdi av over 100 000 kroner.

Nytt av året er også at vi ønsker alle studenter velkommen til å konkurrere i sin egen prototype/idékategori kalt The Future of the Packaging Industry. Også der venter, i tillegg til diplom og berømmelse, et stipend på 10 000 SEK på vinnerbidraget. Stipendet er finansiert av Packnews og Scanpack.

Prisutdelingen finner sted 23. oktober 2024, klokken 15.30 på Scanpack i Gøteborg.

Ikke nøl med å ta sjansen på å bli en vinner. Du finner all informasjon du trenger på Award.Packnorth.se

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag