Kreativ fresing og skjæring i fokus

PUBLISERT: 21 februar 2024
OPPDATERT: 21 februar
Som i fjor stiller Kongsberg PCS og MultiCam ut på samme stand.

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.

Etter Kongsbergs oppkjøp av MultiCam sommeren 2022 har de to produsentene av ferdiggjøringsutstyr stilt ut sammen på Fespa. På årets messe ønsker de å vise besøkende hvordan de kan øke sin produktivitet, effektivitet og kreativitet med teknikkens hjelp. Hvordan skilt- og displayfirmaer kan effektivisere sine arbeidsflyter og automatisere produksjonen.

– På standen vår vil vi demonstrere presisjonen og kraften som våre systemer skjærer, riller og bearbeider en rekke forskjellige materialer med. Vi kommer til å fremheve hastigheten og enkelheten i produksjonen, såvel som noen av de fantastiske unike designene som har blitt skapt med Kongsberg C24 og MultiCam Apex3R, sa Frank Walter, salgsdirektør for Kongsberg PCS i EMEA-regionen, i en pressemelding.

MultiCam viser altså sin paradefres Apex3R, som kan håndtere en rekke materialer som plast, aluminium, tre og komposittmaterialer. Den har en kraftig spindel og en stålramme som egner seg for små og store fresearbeider. Den er tilgjengelig med enkel eller dobbel kniv, kamera, motorisert sugekopling, beskyttelse og mer. En maskin som forhandleren Alven har installert hundrevis av i Norden opp gjennom årene.

Kongsberg stiller ut skjærebordet C24 med flere ulike verktøyalternativer, for eksempel CorruSpeed-verktøyet, Psaligraphy-kniven og RotaCut-verktøyet, samt alternativer som i-kamera og Fast Tool Adapter.

Under Fespa vil den såkalte High-Power Milling Unit (HPMU) bli vis. En enhet som muliggjør for eksempel fresing, konturskjæring, boring og gravering i materialer som skum- eller fast PVC, akryl, aluminium, tre, MDF og komposittmaterialer. Programvaren iPC (i-cut Production Console) blir også demonstrert, samt ekstrauststyret manuell rullemater.

Kongsberg tar med seg sitt bestselgende skjærebord C24.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324