Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

PUBLISERT: 20 mars 2024
OPPDATERT: 20 mars
Lion ble for første gang presentert på Labelexpo i fjor høst.

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.

Xeikon har introdusert en ny produktiv og automatisert tørr tonerpresse spesielt rettet mot utskrift av volumetiketter av høy kvalitet. Xeikon LX3000-modellen kalles også The Lion.

Den har en banebredde på 330 mm, og er en femfarget tørr tonerpresse utviklet som svar på kundenes krav om høyere produktivitet og mer kostnadseffektive løsninger for masseproduksjon av digitale etiketter av høy kvalitet. Hastigheten er opptil 42 meter i minuttet. Dette er en hastighetsøkning på 40 prosent sammenlignet med Xeikons tidligere kapasitet på 30 meter per minutt.

Pressen har Xeikons kontrollsystem som bruker avansert synsteknologi og kunstig intelligens for å kontinuerlig overvåke og automatisk justere utskriftsinnstillinger. Systemet kontrollerer, justerer og rapporterer fem nøkkelinnstillinger for å sikre nøyaktig fargeregistrering, utskriftsstasjonstettheter og samsvar med den angitte fargereferansen. Dette fordi produksjonskvalitet avhenger av eksterne (miljø, substrat, operatør) og interne (trykkprosess) faktorer.

Hvis kvaliteten ikke oppfyller kundenes forventninger, genereres en automatisk melding som skrives ut ved siden av printet. Denne fysiske merkingen kan lede de neste handlingene i de følgende trinnene i produksjonsprosessen. I tillegg gir den kvantitative data for overvåking av total utstyrseffektivitet (OEE), og hjelper produsenten med å optimalisere produksjonsarbeidsflytene sine ytterligere.

Ifølge Frank Jacobs, Senior Product Manager, øker det nye kontrollsystemet pressens effektivitet og produktivitet betydelig, reduserer avfall og lar operatøren fokusere på oppgaver på høyere nivå.

– Varemerkeeiere har blitt vant til fordelene med digital utskrift, inkludert enestående fleksibilitet, god kvalitet og rask levering. Nå, med påliteligheten til vår tonerteknologi, som kommer med svært nøyaktig variabel repetisjonslengde, kombinert med Lions sterke ytelse og kontroll for 100 prosent perfekt utskrift, kan etikettmakere produsere større volumer av høykvalitetsarbeid mye mer kostnadseffektivt.

Som en videreutvikling av Xeikons tonerteknologi kan pressen trykke på et bredt spekter av selvklebende underlag uten grunning og er dermed kanskje den mest matsikre toneren på markedet i dag. Utskriftskvaliteten betyr en oppløsning på 1200 dpi.

Lion er konfigurert med Xeikons nye ECO-toner, som er formulert med 60 prosent høykvalitets resirkulert PET for maksimal holdbarhet. Fri for fluor, Bisfenol A (BPA), TPO og mineraloljer, i tillegg til å være 100 prosent vegansk, oppfyller ECO-toneren matsikkerhetsrestriksjoner og forblir en matsikker digital teknologi.

Les videre

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12