Et verktøy til alle prosesser i skiltfirmaet

PUBLISERT: 21 mars 2024
OPPDATERT: 21 mars
Multiline programvare består av 14 moduler som kan settes sammen etter ønske. Markedssjef Jef Stoffels kan sees på bildet.

Det belgiske programvareselskapet Dataline Solutions har utviklet den modulære programvaren Multiline for å administrere alle funksjonene til et skiltfirma, eller et hvilket som helst annet grafisk firma.

14 ulike moduler kan settes sammen vilkårlig i Datalines programvareløsning Multiline.
Dette gjelder alt fra kunderelasjoner (CRM), kalkyler og tilbud, pre-flighting, ordreoppretting og bekreftelse, intern arbeidsflyt, analyse og rapportering, fakturering, varelager mv.

Markedssjef Jef Stoffels, som tidligere har hatt en tilsvarende stilling i ESKO, forteller at de fleste starter med å bygge et CRM-system for håndtering av kunderelasjoner. Derfra går de vanligvis videre til ordreoppretting eller lagerstyring. Trikset er at du kan fylle på etter hvert som behovene melder seg. Dataline er ansvarlig for integrasjonen.

Versjon 6.0, som skal presenteres på FESPA, har som noe nytt at flere av de enkle og mer administrative prepress-funksjonene kan utføres av det administrative personalet. Dette senker flaskehalsbelastningen i prepress og gjør at flere jobber kan produseres i tide, sier Jef Stoffels.

De har også utviklet apper som lar deg overvåke systemet fra hvilken som helst smarttelefon eller nettbrett, og bl.a. kan godkjenne eksterne oppgaver.

En solid base

Dataline har i dag mer enn 1 000 bedrifter som kunder med mer enn 10 000 brukere. Dataline er et belgisk selskap med 60 ansatte. I Skandinavia fungerer NIZE equipment som en slags partner. Direktør Lars Nikolajsen fra NIZE equipment forklarer:

– Vi verken selger eller støtter Multiline. Men ser vi et behov hos en av våre kunder, foreslår vi Multiline som løsning. Dataline tar da over seg selv. Dette skjer typisk ved å intervjue kunden i noen timer om hvordan deres produksjon er satt sammen og hvilke utfordringer de møter. Etter intervjuet settes det sammen en demo for å vise hvordan kundens utfordringer kan løses. Noen ganger er det nødvendig med noen få demoer, men de er veldig seriøse med arbeidet sitt.

Jef Stoffels avslutter med å si at vi på DRUPA vil vise noen nye løsninger basert på AI (kunstig intelligens), men vil ikke snakke mer om det på nåværende tidspunkt.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280