Industriell DTF og storformathybrid i fokus hos Ricoh

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 21 mars 2024
OPPDATERT: 21 mars
Angelo Mandelli, produktutvikler i storformat, og Arne Roar Jøssang, Ricoh Norge, med den nye storformathybriden X20uv. De tror begge på stor interesse for maskinen. Foto: Anja Degerholm

Ricoh har satt opp ikke mindre enn to stands under årets Fespa-messe: en med fokus på storformatløsninger og en med fokus på tekstiltrykk. På begge standene tilbys rykende ferske produktnyheter.

På storformatsiden er det fremfor alt den nye hybriden X20uv som står i fokus. En maskin som er utviklet i samarbeid med kinesiske Flora og som et konkret svar på kundenes ønsker.

– Det er et strategisk samarbeid for å redusere gapet mellom våre lateksmaskiner og våre ekte flatbed-skrivere. Tidligere hadde vi ikke noe mellom innstegsmodellen og det høyere segmentet, sier Angelo Mandelli, produktutvikler i storformat og flatbed-trykk i Ricoh.

– Det er helt i tråd med markedstrendene vi ser der kundene etterspør en hybridmaskin med stor fleksibilitet og som kan kjøre både faste og fleksible medier, fortsetter han.

UV-blekk er utviklet for å tåle både innendørs og utendørs bruk og kan konfigureres med enten CMYK pluss hvit eller hvit og klar. Skrivehodene i maskinen er sjette generasjons Ricoh-hoder, og Ricoh leverer også serviceapparat, logistikk og ColorGATE RIP-programvare. Maskinen kan håndtere en mediebredde på to meter.

Det er første gang X20uv vises i forbindelse med en messe, og den kommer i salg i løpet av mai måned.

– Det er en viktig milepæl for oss og vi har allerede fått mange leads, noe som viser at det er stor etterspørsel, sier Angelo Mandelli under messens andre dag.

Interessen for det nye industrielle DTF-systemet er så stor at det er venteliste på maskinen, sier Axel Stuhlreiter.
Industriell DTF-løsning

Det er også stor etterspørsel etter en annen av Ricohs produktinnovasjoner: Pro D1600, som er et industrielt DTF-system med en egenutviklet etterbehandlingsløsning med et pulverrystesystem.

– Vi har til og med venteliste fordi det er så stor etterspørsel etter maskinen, sier Axel Stuhlreiter, direktør for Ricoh Europes tekstilløsninger.

Det er derfor en helt komplett linje og den er utviklet for industriell produksjon 24/7, en stabil og pålitelig arbeidshest. Maskinen har rull-til-rull design, men takket være x-skjæring kan den også kutte ark til ønsket størrelse.

– Vi ser stor etterspørsel etter industrielle DTF-løsninger blant silkeprintere som ønsker å gå over til DTF, ikke minst fordi det er vanskelig å finne silkeprintere. Men det er også stor interesse blant nettrykkere og de som skriver ut på forespørsel, sier Axel Stuhlreiter.

Et litt rart innslag på messen: en dekkprinter. Iliya Manalov får mange spørsmål fra nysgjerrige besøkende.
Dekkprint vekker oppmerksomhet

En annen nyhet er DTG-skriveren (direkte til plagget) Ri 4000, som er beregnet for utskrift direkte på polyestermateriale med innebygget forbehandling. Ri 4000 beskrives som en industriplaggskriver som skal gjøre det mulig for spesialister å reagere raskt og kreativt på etterspørselen etter rimelige, korte serier og skreddersydde sportsklær i polyester. Skriveren bruker et nyutviklet Ricoh-blekk, som produsenten mener skal gi levende og langvarige utskrifter som beholder tilstanden gjennom mange vask.

Til slutt en litt merkelig nyhet: en dekkskriver. Det er resultatet av at Ricoh kjøpte LAC i 2018 og med det deres valvejet-teknologi med inkjet. Dysene med blekk kan åpnes og lukkes som en slange for å trykke på dekket til tross for mønster og høydeforskjell. I tillegg blir ikke dekket skadet av blekket. Å skrive ut et dekk tar omtrent fem minutter.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12