18 tips til hva du kan se på Drupa

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 22 april 2024
OPPDATERT: 22 april
Hybrid Software – MyCloudFlow

Hybrid Software, som er mest kjent for emballasjeløsninger, viser deres nyeste SaaS-løsning (Software as a Service) MyCloudFlow. Det er en skybasert løsning, hvor Hybrid tar alt ansvaret vekk fra virksomhetens skuldre og sikrer tilgjengelighet, oppdateringer, back-up og fjerner behovet for lokale investeringer og IT-oppsett. Med MyCloudFlow kan man foreta alle handlinger fra hvilken som helst datamaskin, hvor som helst.

Fujifilm – Revoria 12500

Fujifilm viser for første gang i Europa deres tonerbaserte B2-printer Revoria 12500. Det er den første B2 dupleks tonerprinteren på markedet med et format på 750×662. Den kan printe på papir og syntetisk materiale i opp til 450 g/m2. Med denne har Fujifilm tilsynelatende brutt ny mark størrelsesmessig, så det blir interessant å se hva den kan prestere.

Konica Minolta – AccurioJet 60000

For seks år siden lanserte de KM1 og senere KM1e. En digital UV-inkjet printer i B2-format, som kunne printe omkring 2.500 ark i timen. Nå kommer avløseren AccurioJet 60000, som tar hastigheten til et nytt nivå med opp til 6.000 ark i timen.

Koenig & Bauer – CutPRO X 106

Koenig & Bauer har gått fra å være en trykkmaskinfabrikant til å være en teknologivirksomhet. De er den nest største utstilleren på Drupa, og det er vanskelig å velge, for de har alt. Men likevel har jeg valgt deres CutPRO X 106. Den er utviklet på basis av Rapida-serien i mellomformat og inkorporerer den aller nyeste stansteknologien med et stort sett ubegrenset bruksområde: Stansing, preging, fals, perforering, punktskrift på medisinske forpakninger, presentasjonsmapper eller in-mould etiketter til malerspann – alt er ifølge K&B mulig.

Durst – KJet hybrid etiketmaskine

KJet er en kombinasjon av inkjet og flekso. En hybrid etikettløsning som gjør det mulig å utføre både flekso- eller digitalprint. Den er utviklet i samarbeid med leverandøren av fleksomaskiner, Omet.

Epson – SureColor T7700DM og P8500D
Duncan Ferguson fra Epson forteller om deres satsing på bærekraft og lokal produksjon innenfor bl.a. tekstiler.

Epson har deres fokus på mikro-løsninger, miljø og lokal produksjon. Det gjenspeiler seg i utviklingen av nye printere som er kompakte, modulære og oppgraderbare. På Drupa kan man bl.a. se to nye printere SureColor T7700DM og P8500D, som er utviklet på bakgrunn av dette konseptet.

Canon – LS2000 og Edale Digital
Canon har etter hvert utstyr til alle segmenter i den grafiske verden og presenterer nytt utstyr til henholdsvis etikett- og emballasjesegmentet, forteller Jennifer Kolloczek, senior marketing and innovation manager fra Canon.

Canon har bl.a. fokus på etikett- og emballasjemarkedet og viser dels deres Labelstream LS2000 for første gang utenfor Japan, dels viser de en konseptløsning på en digital kartongprinter basert på deres samarbeid med Edale, som utvikler fleksomaskiner. Det blir interessant å se hva de har i tankene.

Horizon – iCE LiNK

Horizon vil ha fokus på smart bokproduksjon. Med deres skybaserte arbeidsflytsystem iCE LiNK vil de vise hvordan digitale print 100% automatisk kan omdannes til ferdige bøker i forskjellige opplag, formater og tykkelser.
Dette blir supplert med robotteknologi og intelligente transportsystemer for å optimalisere effektiviteten.

Kongsberg – Ultimate

Kongsberg Ultimate er et nytt skjærebord beregnet til emballasje- og displayproduksjon. Avgjørende for hastigheten i skjærebord er akselerasjonen. Med opp til 2,7G akselerasjon kan den skjære opp til 165 meter i minuttet. Kongsberg Ultimate er dessuten utstyrt med SmartZone, en nærhetsdrevet sikkerhetsfunksjon, som senker hastigheten hvis noen beveger seg innenfor sikkerhetssonen.

Zünd – Robot Portable 175

Robot Portable 175 er en videreutvikling av 130-robotmodellen som kan legge på og ta av skjærebordet. Den har lengre rekkevidde (175 cm) og kan løfte 20 kilo (10 kilo for 130-modellen). Det gir en markant større funksjonalitet. De vil også vise en ny pinch-gripper, som kan løfte tekstiler av skjærebordet.

Ricoh – Ricoh Pro Z75

Ricoh Pro Z75 printer 4.500 ark i timen ved trykk på en side og det halve ved dupleks. Den har en oppløsning på 1.200 dpi ved alle hastigheter med fire-farger (CMYK) pigmentbasert blekk, og et tørkesystem som gjør at arkene er klare til øyeblikkelig etterbehandling. Ricoh Pro Z75 kan printe på både ubestrøkede, inkjet-behandlede og offsetcoatede medier i opp til 400 g/m2 med en maksimal arkstørrelse på 585 mm x 750 mm.

Heidelberg – Speedmaster XL 106

For Heidelberg vil hovedfokus hos Drupa være lanseringen av den nye Speedmaster XL 106 og dens produksjonshastighet på 21.000 ark i timen. Med automatisering av alle prosesser fra CTP, automatisk plateinnsetting og den nye generasjonen av CutStar, supplert med kollaborativ robotteknologi og StackStar C er vi tett på den betjeningsfrie trykkpressen.

Kurz – DM Maxliner 3D

Kurz, som er mest kjent for deres folier, viser den digitale foredlingsmaskinen DM Maxliner 3D, som er utviklet hos deres datterselskap Steinemann. Den utfører partiell lakkering med opp til 10.000 ark i timen eller påfører folie (inkl. metallfolie) med opp til 5.000 ark i timen. Samtidig kan den, med «hevet» lakk, fremstille pregingseffekter.

ECO3 – Robotløsninger til CTP

ECO3, det tidligere Agfa Offset Solutions, leverer i dag løsninger til både offset og flexo. På Drupa vil de bl.a. demonstrere deres robotløsninger til CTP, som i mange tilfeller er en billigere og mindre mannskapskrevende løsning enn f. eks. en kassettloader.

Highcon – Beam 3 og BeamWriter

Highcon presenterer deres nyeste laserskjærer Beam 3. Den er 50% hurtigere enn Beam 2. Samtidig har de tatt fremstillingen av digitale stansformer ut i en selvstendig enhet – Beam Writer. Den kan betjene flere laserskjærere og gjør dermed prosessen enda mer effektiv.

Landa Printing – S11P
Benny Landa er stadig garantist for et godt show. Entusiasmen er intakt når han fremviser resultater fra deres nye maskiner.

Med de nye modellene S11 og S11P nærmer Landa Printing seg de målene de satte sig da de lanserte teknologien i 2012. 11.200 ark i timen lover godt, hvis kvaliteten kan følge med. Landa vil muligens også vise en konseptmodell på en rull-basert trykkmaskin – W11.

HP – PrintOS Production Beat

HP vil definere industriens tilgang til automatisering gjennom kunstig intelligens og robotteknologi. På Drupa lanserer de PrintOS Production Beat Support til analogt print- og etterbehandlingsutstyr, for å gi kundene muligheten til å overvåke alt deres produksjonsutstyr, ikke bare HP-maskiner. Det består av en lang rekke tjenester, hvorav flere er basert på KI. HP er messens største utstiller.

Manroland GOSS – Varioman

Varioman f:Line er Manrolands svar på å finne nye markeder til deres rotasjonspresser. Varioman f:Line er til trykking på falset kartong i baner og understøtter den globale overgangen fra plast til emballasje i papir.

Drupa arrangeres på Messe Düsseldorf i Tyskland mellom 28. mai og 7. juni. Årets tema er «We create the future».

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324