HP og Canva vil demokratisere design og printing

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 28 mai 2024
OPPDATERT: 29 mai
Haim Levit, Senior Vice President for HP Industrial Printing, forteller begeistret om hvordan samarbeidet vil demokratisere print.

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.

Pressefoto

Samarbeidet mellom HP og Canva som ble annonsert på Drupa, har  som mål å være til fordel for både HP Print Service Providers (PSPs) og Canva-fellesskapet, slik at alle som lager visuelt innhold på Canva-plattformen kan designe og skrive ut i et fullt integrert system.

– Denne flerårige avtalen vil gjøre det mulig for Canva-brukere å designe hva som helst og skrive ut hvor som helst uten at det går på bekostning av kvalitet og autentisitet. Partnerskapet vil levere en enorm strategisk verdi og drive kundevekst på tvers av begge organisasjoner, sa Cliff Obrecht, Canva-medgründer og Chief Operating Officer.

Canva ble grunnlagt i 2013 og har over 185 millioner brukere som lager rundt fem milliarder design i året. Bare en brøkdel av disse (0,2 %) havner på trykk i dag. Det er HPs og Canvas ambisjon å heve dette tallet til 0,5 %, men det er også 25 millioner årlige utskriftsjobber som sendes i retning av HP-brukere.

Lanseringen av Canva Print i 2017 har gjort det mulig for brukere å designe og skrive ut et bredt spekter av produkter – fra visittkort, brosjyrer, flyers, klistremerker, markedsføringsmateriell og til og med klær – som opplever eksponentiell vekst med millioner av bestillinger årlig.

Gjennom samarbeidet vil Canva-fellesskapet få utvidet tilgang til profesjonelt trykte produkter fra HP PSP-er over hele verden. Canva har som mål å utvide utskriftstjenesten til 150 land innen 2026, noe som muliggjør kortere behandlingstider og betydelig redusere karbonavtrykket gjennom lokale leverandører.

– Vi er glade for å samarbeide med HP for å speede opp utvidelsen av Canva Print. HPs innovasjoner innen skyprogramvare, kvalitetsstyring og digitalprinting har vært i sentrum for vår Canva Print-utvidelse, sa Jim Towle, Head of Print and Partnerships , Canva.

– Med teamene våre som jobber tett med nye produkter og flere PSP-lokasjoner, kan vi utvide våre printmuligheter i verdensklasse og gjøre det enklere enn noen gang for vårt globale fellesskap å bringe designene deres til live, avslutter Towle.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676