Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 29 mai 2024
OPPDATERT: 29 mai
Jennifer Kolloczek og Peter Wolf har store forventninger til både iV7-pressen og samarbeidet med Heidelberg.

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.

Det har vært diskutert om Canon også burde gå inn på B2- inkjetmarkedet. Svaret viser seg å være ja! VarioPress iV7 vil skrive ut 8700 B2-ark per time (halvparten med tosidig). Maskinen er utviklet for å kunne levere 4,5 millioner utskrifter per måned på en arkstørrelse kjent som 750 x 615 mm, noe som gir 6-opp på A4/Letter-format.

Den blir toppmodellen i VarioPrint-serien, som allerede består av VarioPrint iX700, iX2100 og iX3200, som i utgangspunktet er like, men har ulike produktivitetsegenskaper. I tillegg har de fire serier med rulleprintere: ProStrem 2000, ProStream 3000, ColorStream 6000 og ColorStream 8000, og kan dermed titulere seg leverandøren med det største utvalget av inkjetprintere.

Slik ble iV7 presentert for pressen.

Den har nyutviklede printhoder og vannbasert polymerblekk også utviklet av Canon, som kombinert med den allerede kjente ColorGrip-teknologien gjør at den kan skrive ut på nesten alle typer papir og papp fra 60 til 450 gram. De rapporterer også om en 2-trinns fargefiksering som så vidt vi kjenner til består av både en polymerherding og en normal tørking.

Et nytt samarbeid med Heidelberg

Både Canon og Heidelberg brukte mandag på å kunngjøre et nytt globalt partnerskap. Samarbeidet innebærer at Heidelberg skal selge to inkjetprintere fra Canon. Canon sier de ser på samarbeidet som en unik mulighet til å få en bedre start på transformasjonen fra offset til digital.

Heidelberg har, ifølge seg selv, verdens største installerte base av offsetmaskiner og en svært lojal kundebase. Mange av disse vil foretrekke å kjøpe utstyr fra Heidelberg, blant annet for å sikre integrering i Heidelbergs Prinect arbeidsflytsystem.

Heidelbergs nye administrerende direktør, Jürgen Otto, begynte sin presentasjon på Heidelbergs pressekonferanse med å snakke om det nye samarbeidet og avsløre Heidelberg-navnet for den nye B2 inkjetpressen.

Heidelbergs nye administrerende direktør, Jürgen Otto, begynte sin presentasjon på Heidelbergs pressekonferanse med å snakke om det nye samarbeidet og avsløre Heidelberg-navnet for den nye B2 inkjetpressen.

Motsatt får Heidelberg tilgang til to av Canons inkjetprintere, nemlig iX3200 og kommende iV7, som begge skal «rebrandes» i Heidelbergs farger under navnet Jetfire. På samme måte som de i dag markedsfører to av Ricohs tonerprintere under navnet Versafire.

iX3200 i Jetfire-utgave avsløres på Drupa i disse dager, mens iV7 ikke vil være kommersielt tilgjengelig før første halvdel av 2025.

Colorado som emballasjeprinter

Canon og Fotoba har lenge samarbeidet om løsninger for tapet- og skiltindustrien, der tapetpapir eller rullfilm kunne vikles av en Fotoba-spole og direkte inn i skriveren og videre til en Fotoba-rullkutter. Denne suksessen tar nå en ny vending når de lanserer UVgel Packaging Factory.

Det integrerte systemet fra UVgel Packaging Factory inkluderer en Colorado M5W rull-til-rull-skriver med en Fotoba jumbo rullavvikling og utmatingstrimmere og stackere.

Den kan håndtere jumboruller på opptil 2000 meter, samme type som brukes til litho-laminering, og leverer ark av høy kvalitet, øyeblikkelig tørr og svært ripebestandig produksjon med en hastighet på opptil 159 m2/time.

Løsningen er utviklet for emballasjeprodusenter som leter etter et økonomisk lønnsomt alternativ for å legge ut svært korte opplag med trykt emballasje, eller for kommersielle trykkerier som ønsker å utforske emballasjeapplikasjoner for å diversifisere utvalget, forklarer Canons Peter Wolf.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676