Smart bokfabrikk i endringenes tid

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 30 mai 2024
OPPDATERT: 30 mai
Administrerende direktør i Müller Martini, Bruno Müller, sier at det er avgjørende å tilpasse seg etter hvert som den grafiske bransjen endrer seg. Foto: Anja Degerholm

Den globale trenden er at volumene på trykk går ned, men med det følger muligheter – så lenge du er forberedt på å gjøre endringer. Det sier Bruno Müller, administrerende direktør i Müller Martini.

På en pressekonferanse tok han opp både utfordringer og muligheter i en bransje i stadig endring. For Müller Martinis egen del har dette blant annet betydd en fusjon med et annet sveitsisk selskap, Hunkeler. Det vil styrke Müller Martini-konsernet på flere måter, fremfor alt innen bokproduksjon.

– Vi driver den digitale transformasjonen, innledet Bruno Müller med å si.

– Vi tror på det trykte budskapet og at det har en fremtid, men det krever nødvendige endringer, fortsatte han.

Müller Martini var tidlig ute med innovasjoner for inkjetbasert bokproduksjon, og Bruno Müller viste hvordan utviklingskurvene har pekt oppover for denne produksjonsmetoden de siste årene. En trend som ser ut til å fortsette oppover på bekostning av offsettrykket.

Med SigmaLine Compact er det mulig for trykkerier å binde inn mindre serier med bøker.
Mer effektiv produksjon

Bedriftene må gå nye veier for å finne forretninger og gjøre jobben mer effektivt. Det er her Müller Martini-produktene kommer inn i bildet. På Drupa viser de SigmaLine Compact Antaro Digital Digital Binder med inline trekantstrimming. Fokuset er på variabel bokproduksjon for serier så små som en enkelt bok. Bøkene kan produseres fortløpende selv om de har forskjellige størrelser og tykkelser, opptil 2000 eksemplarer i timen.

For å demonstrere dette kjøres en stabel med forskjellige bøker gjennom systemet på mindre enn åtte minutter. Hjertet i produksjonen er Connex-programvaren som styrer de ulike stadiene. Mottoet er «PDF inn, bok ut».

Müller Martinis blå maskiner hadde blitt forsterket med et blått lys på standen.
Premiere for Hunkeler-løsning

Standen har også en verdenspremiere: Hunkelers StarBook Sheetfolder med Müller Martinis Vareo Pro Perfect Binder. Med denne løsningen er det mulig å produsere opptil 1000 ferdige bøker i timen, enten med mykt eller hardt omslag med limt rygg. Akkurat som SigmaLine kan du jobbe med variabel utskrift, med bøker som har varierende størrelse både når det gjelder antall sider og rygglengde.

En verdenspremiere på Drupa: Hunkeler StarBook Sheetfolder med Müller Martini Vareo Pro Perfect Binder. Pressebilde

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1