Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 5 juni 2024
OPPDATERT: 5 juni
Anders Eriksson, som er nordisk salgssjef i Cloudlab, ser et mer modent netthandelsmarked innenfor grafisk bransje.

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.

Anders Eriksson har vært nordisk salgssjef i rundt ett år nå, og han forteller om selskapets produkter på Drupas første dag.

– Vi fokuserer kun på én ting: netthandelsløsninger for grafisk produksjon. Det som skiller oss fra våre konkurrenter er at vi har et relativt stort antall ansatte, rundt 80 personer hvorav 40 er utviklere.

Cloudlab tilbyr to løsninger som hjelper kunder med nettsalg.

– Det ene er printQ, som er utviklet for kommersielle trykkerier, alt fra små selskaper til de virkelig store som Flyeralarm, Exakta og Stibo. Den andre er packQ, som er rettet mot emballasjemarkedet, hvor det er en utrolig rask utvikling og hvor vi ikke har samme konkurranse som for printQ, sier Anders Eriksson.

KI-drevne funksjoner

Så hva er nytt i X3-versjonen? Som så mange andre programvareselskaper bruker Cloudlab blant annet KI for å gjøre programmene raskere og for å forhåndsvise produktene i 3D. Selskapet har også utviklet en KI-motor, Market Price Radar, for sammenligning av markedspriser blant de med åpne butikker.

– Den analyserer markedet og hvordan prissituasjonen er, så selskapene kan bestemme at de for eksempel vil ligge 5 prosent over gjennomsnittet.

Bakgrunnen er at digital prising er mer prissensitiv enn tradisjonelle salg, men også at kundene forventer et tilbud innen få sekunder. Markedsprisradar kan søke i det lokale markedet og gi skrivere en høyeste, laveste og gjennomsnittlige pris. På en pressekonferanse før Drupa startet, ville Cloudlab ikke gå i detalj om hvordan det fungerer, men sammenlignet det med hotels.com, booking.com og lignende nettsteder.

Gratis tilgang til bilder

KI brukes også som et designverktøy, AI Designer Suite, for å gjøre ting som å fjerne en bakgrunn, øke skarpheten eller oppløsningen til et bilde. Og gjennom et partnerskap med Depositphotos får brukere tilgang til 1,4 millioner arkivbilder helt gratis. Både printQ og packQ kan kjøpes enten som lisens eller som abonnement (SaaS), som nå utgjør over 90 prosent.

Hvilke trender ser du i bransjen?

– KI er noe alle snakker om. En annen ting er at netthandelen i grafisk bransje har modnet. Det har tatt litt tid fordi mange bedrifter har et så utrolig bredt tilbud. Nå er det gode måter å gjøre det på, men vi er alltid tydelige i salgssyklusen på at det kreves engasjement og tid for at det skal bli bra, sier Anders Eriksson.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676