Marabu går grønt med ny sertifisering

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 5 juni 2024
OPPDATERT: 5 juni
Lina Thorsson og Victor Bildsten fra Marabu Skandinavia benyttet anledningen til å slå et slag for Marabus Mimaki-blekk som de har hatt suksess med: «Det er veldig enkelt å bytte», slår de fast.

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.

– Det er et viktig merke for oss fordi det er viktig for kundene og stadig flere tenker på problemstillinger knyttet til miljø og bærekraft. Det er noe vi jobber med kontinuerlig, sier Lina Thorsson, markedssjef i Marabu Skandinavia.

– Vi er opptatt av å ligge langt fremme i miljøarbeidet og Greenguard-merket har vært etterspurt fra oss i Skandinavia, legger Victor Bildsten til, han er  forretningsområdesjef digitalt i Marabu Skandinavia.

TPO-fritt

Marabu-gruppen ble også tildelt sølvmedaljen for Ecovadis Rating 2023 tidligere i vår for tredje gang. I tillegg har selskapet gått over til TPO-fritt UV-blekk. TPO har kommet opp på Kjemikalietilsynets PRIO-liste over farlige stoffer fordi det kan være hormonforstyrrende.

– Marabu startet arbeidet med å gå over til TPO-fritt for et år siden fordi vi visste at det kom, så overgangen gikk relativt raskt. Mange av konkurrentene har ikke rukket å gå over til dette ennå, sier Lina Thorsson.

Miljømerkingene blir enda et salgsargument for Marabu når det kommer til blekk for digital utskrift:

– Nå er Marabu-fargene både Greenguard-sertifisert og TPO-frie, samtidig har de et stort utvalg av farger og høykvalitetspigmenter kombinert med en god pris, som også er en viktig faktor for kundene, sier Victor Bildsten.

Drew Howell fra LSINC demonstrerte PeriOne, en skriver for sylindriske objekter.
Kan skrive ut 3D-effekter

En unik industriprinter fra LSINC for sylindriske objekter kalt PeriOne vises også på Drupa. Den kan brukes til å skrive ut på alt fra glass og plast til metall, så lenge det er en jevn overflate, og også til å bygge opp 3D-effekter med flere lag farge.

– Det tar bare cirka 45 sekunder å skrive ut på et glass med fire farger og hvitt blekk. Jeg kan absolutt tenke meg at det er bedrifter som kan ha nytte av den, sier Victor Bildsten.

Trykking av glass pågår. Det printes først med fire farger, deretter med hvitt og til slutt med fire farger igjen slik at trykket er synlig på begge sider av glasset.

 

Det ferdige resultatet.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1