Apple på Intel?

PUBLISERT: 2 januar 2006
OPPDATERT: 2 januar

På Consumer Electronics Show i Las Vegas denne uken vil Intel offisielt presentere sin Core-prosessor – tidligere kjent som Yonah – i versjoner med én og to kjerner, henholdsvis Core Solo og Core Duo, skriver digi.no. Neste uke starter MacWorld i San Francisco. Der ventes at Apple presenterer nye bærbare maskiner og en ny Mac mini, alle med Intels Core-prosessor. Ifølge Apple-observatøren Think Secret, vil en 1,5 GHz utgave av Core Duo brukes i en ny utgave av iBook. Denne ventes å få en 13,3 tommers skjerm i bred format, med en oppløsning på 1280 ganger 720 punkter. En Core Duo med høyere klokkefrekvens ventes i en fornyet utgave av Powerbook, Apples bærbare modell for profesjonelle brukere. Think Secret sier de ikke vet om Apple har planer om å tilby modeller med lavenergivariantene av Core. Core, og kanskje også deler av Intels Viiv-plattform for stue-PC-er, vil brukes til å fornye Mac mini, og få den opp på et nivå der den kan tilby funksjonalitet tilsvarende Microsofts Media Center Edition. Internt skal dette prosjektet hete «Kaleidoscope». Det er imidlertid ikke klart hvorvidt for eksempel tv-opptaker vil være inkludert, eller leveres som tilleggsutstyr. Det har vært spekulert i om Apple vil bytte fra 2,5 tommers disk til 3,5 tommers, for å imøtekomme krav om større lagringskapasitet. Dette vil i så fall føre til at boksen må gjøres større. Ifølge Apple-observatør emsnow har Apple valgt Quanta for å produsere den nye Powerbook og andre høyende Mac, mens Asustek skal framstille iBook, Mac mini og iMac. Hovedkortene til de nye Mac-ene utvikles av Intel. Når en Intel-basert iMac kommer, er ikke kjent.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324