Apple på Intel?

På Consumer Electronics Show i Las Vegas denne uken vil Intel offisielt presentere sin Core-prosessor – tidligere kjent som Yonah – i versjoner med én og to kjerner, henholdsvis Core Solo og Core Duo, skriver digi.no. Neste uke starter MacWorld i San Francisco. Der ventes at Apple presenterer nye bærbare maskiner og en ny Mac mini, alle med Intels Core-prosessor. Ifølge Apple-observatøren Think Secret, vil en 1,5 GHz utgave av Core Duo brukes i en ny utgave av iBook. Denne ventes å få en 13,3 tommers skjerm i bred format, med en oppløsning på 1280 ganger 720 punkter. En Core Duo med høyere klokkefrekvens ventes i en fornyet utgave av Powerbook, Apples bærbare modell for profesjonelle brukere. Think Secret sier de ikke vet om Apple har planer om å tilby modeller med lavenergivariantene av Core. Core, og kanskje også deler av Intels Viiv-plattform for stue-PC-er, vil brukes til å fornye Mac mini, og få den opp på et nivå der den kan tilby funksjonalitet tilsvarende Microsofts Media Center Edition. Internt skal dette prosjektet hete «Kaleidoscope». Det er imidlertid ikke klart hvorvidt for eksempel tv-opptaker vil være inkludert, eller leveres som tilleggsutstyr. Det har vært spekulert i om Apple vil bytte fra 2,5 tommers disk til 3,5 tommers, for å imøtekomme krav om større lagringskapasitet. Dette vil i så fall føre til at boksen må gjøres større. Ifølge Apple-observatør emsnow har Apple valgt Quanta for å produsere den nye Powerbook og andre høyende Mac, mens Asustek skal framstille iBook, Mac mini og iMac. Hovedkortene til de nye Mac-ene utvikles av Intel. Når en Intel-basert iMac kommer, er ikke kjent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *