Slutt på dårlig bildeoppløsning?

PUBLISERT: 3 januar 2006
OPPDATERT: 3 januar

Nordmenn kjøper digitale kameraer som aldri før, og ser vi bort fra mobiltelefoner med kamerafunksjon, er det i følge Fotorådet nå nærmest umulig å anskaffe et kamera med dårligere oppløsning enn 3 megapiksler. Det betyr forhåpentligvis at vi fremover kan forvente høyere bildekvalitet også i dokumentene som skal trykkes. Nå vet både vi og Fotorådet at bildekvaliteten avhenger av langt mer enn antallet piksler, men tilstrekkelig oppløsning er i hvert fall en god begynnelse til å få akseptable resultater. Et vel så interessant skritt i retning av høyere bildekvalitet, er at det selges speilreflekskameraer som aldri tidligere. Den digitale fotorevolusjonen har bragt prisene på speilrefleksmodeller ned under 10.000 kroner, og Knut Førsund i Fotorådet spår at vi vil se modeller til under 5000 kroner i løpet av året. – Våre prognoser tilsier at det blir solgt 30.000 speilreflekskameraer i Norge i år, i så fall blir det ny rekord, sier han. Oppløsningen i mange av modellene er i området 6-12 megapiksler, i tillegg til at objektivvalg, blitsmuligheter, hastighet og lysstyrke er vesentlig bedre enn hos kompaktutgavene. Har du fremdeles en trommelskanner stående, er det ingenting som gir håp om at den kommer til heder og verdighet igjen. Antallet filmbaserte kameraer utgjør under 1% av nysalgmarkedet, og andelen er nå så liten at Fotorådet ikke lenger skiller mellom digitale og filmbaserte kameraer i sine statistikker.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie