Slutt på dårlig bildeoppløsning?

PUBLISERT: 3 januar 2006
OPPDATERT: 3 januar

Nordmenn kjøper digitale kameraer som aldri før, og ser vi bort fra mobiltelefoner med kamerafunksjon, er det i følge Fotorådet nå nærmest umulig å anskaffe et kamera med dårligere oppløsning enn 3 megapiksler. Det betyr forhåpentligvis at vi fremover kan forvente høyere bildekvalitet også i dokumentene som skal trykkes. Nå vet både vi og Fotorådet at bildekvaliteten avhenger av langt mer enn antallet piksler, men tilstrekkelig oppløsning er i hvert fall en god begynnelse til å få akseptable resultater. Et vel så interessant skritt i retning av høyere bildekvalitet, er at det selges speilreflekskameraer som aldri tidligere. Den digitale fotorevolusjonen har bragt prisene på speilrefleksmodeller ned under 10.000 kroner, og Knut Førsund i Fotorådet spår at vi vil se modeller til under 5000 kroner i løpet av året. – Våre prognoser tilsier at det blir solgt 30.000 speilreflekskameraer i Norge i år, i så fall blir det ny rekord, sier han. Oppløsningen i mange av modellene er i området 6-12 megapiksler, i tillegg til at objektivvalg, blitsmuligheter, hastighet og lysstyrke er vesentlig bedre enn hos kompaktutgavene. Har du fremdeles en trommelskanner stående, er det ingenting som gir håp om at den kommer til heder og verdighet igjen. Antallet filmbaserte kameraer utgjør under 1% av nysalgmarkedet, og andelen er nå så liten at Fotorådet ikke lenger skiller mellom digitale og filmbaserte kameraer i sine statistikker.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo