Slutt på dårlig bildeoppløsning?

Nordmenn kjøper digitale kameraer som aldri før, og ser vi bort fra mobiltelefoner med kamerafunksjon, er det i følge Fotorådet nå nærmest umulig å anskaffe et kamera med dårligere oppløsning enn 3 megapiksler. Det betyr forhåpentligvis at vi fremover kan forvente høyere bildekvalitet også i dokumentene som skal trykkes. Nå vet både vi og Fotorådet at bildekvaliteten avhenger av langt mer enn antallet piksler, men tilstrekkelig oppløsning er i hvert fall en god begynnelse til å få akseptable resultater. Et vel så interessant skritt i retning av høyere bildekvalitet, er at det selges speilreflekskameraer som aldri tidligere. Den digitale fotorevolusjonen har bragt prisene på speilrefleksmodeller ned under 10.000 kroner, og Knut Førsund i Fotorådet spår at vi vil se modeller til under 5000 kroner i løpet av året. – Våre prognoser tilsier at det blir solgt 30.000 speilreflekskameraer i Norge i år, i så fall blir det ny rekord, sier han. Oppløsningen i mange av modellene er i området 6-12 megapiksler, i tillegg til at objektivvalg, blitsmuligheter, hastighet og lysstyrke er vesentlig bedre enn hos kompaktutgavene. Har du fremdeles en trommelskanner stående, er det ingenting som gir håp om at den kommer til heder og verdighet igjen. Antallet filmbaserte kameraer utgjør under 1% av nysalgmarkedet, og andelen er nå så liten at Fotorådet ikke lenger skiller mellom digitale og filmbaserte kameraer i sine statistikker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *