Grytting med Ibsensk prestisjeprosjekt

PUBLISERT: 5 januar 2006
OPPDATERT: 21 mars

Alt Henrik Ibsen etterlot seg av trykte og utrykte skrifter, samles i 15 bind som nå blir trykket hos Grytting AS på Orkanger. I tillegg trykkes det 15 parallelle kommentarbind, pluss et registerbind, kan Adressa fortelle. Det er et historisk prosjekt som pågår over en tiårsperiode som Orkanger-bedriften me dette deltar i. Henrik Ibsen regnes som verdens fremste moderne dramatiker, og et tekstprosjekt av slike dimensjoner som det som nå trykkes hos Grytting, har aldri vært gjennomført i Norge tidligere. De første bindene foreligger ved hundreårsmarkeringen av dikterens død i 2006, og vil bli presentert i neste uke. Hvert bind blir trykket i et opplag på 1600 eksemplarer. Stolte trykkere – En prestisjetung jobb som vi er stolte av, sier daglig leder Ragnar Iversen hos Grytting. Jan Atle Sundli og kollegene i det tradisjonsrike trykkeriet på Orkanger har knapt nok lest Ibsen. Men trykke Ibsen kan de. Offisiell lansering av Henrik Ibsen skrifter skjer i Oslo i neste uke. Da er trykkeriet på Orkanger invitert – for øvrig sammen med kongelige gjester. Tapt 10 millioner Grytting med 26 ansatte har slitt tungt økonomisk med underskudd de siste fem årene. Med Ibsen på laget håper de på en vellykket snuoperasjon. – Jeg har vel brukt 10 millioner i disse årene for å holde skansen, sier Kjell Grytting. Trykkeriet har vært livsverket til den 76-årige pensjonisten som fortsatt er glødende opptatt av bedriften. – Jeg har nektet å gi opp selv om det har vært vanskelige år. Men vi har en moderne bedrift og dyktige fagfolk. Jeg velger å se fremover, sier Grytting. I fjor var trykkeriet gjennom en vanskelig prosess med bemanningsreduksjoner. I år har bedriften budsjettert med et lite overskudd. – Etter mange år med slit har Ibsen tilført bedriften den nødvendige optimismen, smiler daglig leder Ragnar Iversen. – Ibsen-kontrakten er verdt ca. 2,5 millioner kroner. Vi håper at boktrykking kan bli en viktig del av vår samlede virksomhet fremover, sier Iversen. Grytting har en samlet omsetning på 35 millioner kroner. Høye kvalitetskrev. – Hvert trykte ark blir sendt til oppdragsgiverne i Oslo for godkjenning og kontroll før de går til binding. Det stilles også krav til stor nøyaktighet til typografi og til at fargen skal være jevn gjennom alle bindene, forteller produksjonsansvarlig Nils Erik Larsen i Grytting.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie