Grytting med Ibsensk prestisjeprosjekt

Alt Henrik Ibsen etterlot seg av trykte og utrykte skrifter, samles i 15 bind som nå blir trykket hos Grytting AS på Orkanger. I tillegg trykkes det 15 parallelle kommentarbind, pluss et registerbind, kan Adressa fortelle. Det er et historisk prosjekt som pågår over en tiårsperiode som Orkanger-bedriften me dette deltar i. Henrik Ibsen regnes som verdens fremste moderne dramatiker, og et tekstprosjekt av slike dimensjoner som det som nå trykkes hos Grytting, har aldri vært gjennomført i Norge tidligere. De første bindene foreligger ved hundreårsmarkeringen av dikterens død i 2006, og vil bli presentert i neste uke. Hvert bind blir trykket i et opplag på 1600 eksemplarer. Stolte trykkere – En prestisjetung jobb som vi er stolte av, sier daglig leder Ragnar Iversen hos Grytting. Jan Atle Sundli og kollegene i det tradisjonsrike trykkeriet på Orkanger har knapt nok lest Ibsen. Men trykke Ibsen kan de. Offisiell lansering av Henrik Ibsen skrifter skjer i Oslo i neste uke. Da er trykkeriet på Orkanger invitert – for øvrig sammen med kongelige gjester. Tapt 10 millioner Grytting med 26 ansatte har slitt tungt økonomisk med underskudd de siste fem årene. Med Ibsen på laget håper de på en vellykket snuoperasjon. – Jeg har vel brukt 10 millioner i disse årene for å holde skansen, sier Kjell Grytting. Trykkeriet har vært livsverket til den 76-årige pensjonisten som fortsatt er glødende opptatt av bedriften. – Jeg har nektet å gi opp selv om det har vært vanskelige år. Men vi har en moderne bedrift og dyktige fagfolk. Jeg velger å se fremover, sier Grytting. I fjor var trykkeriet gjennom en vanskelig prosess med bemanningsreduksjoner. I år har bedriften budsjettert med et lite overskudd. – Etter mange år med slit har Ibsen tilført bedriften den nødvendige optimismen, smiler daglig leder Ragnar Iversen. – Ibsen-kontrakten er verdt ca. 2,5 millioner kroner. Vi håper at boktrykking kan bli en viktig del av vår samlede virksomhet fremover, sier Iversen. Grytting har en samlet omsetning på 35 millioner kroner. Høye kvalitetskrev. – Hvert trykte ark blir sendt til oppdragsgiverne i Oslo for godkjenning og kontroll før de går til binding. Det stilles også krav til stor nøyaktighet til typografi og til at fargen skal være jevn gjennom alle bindene, forteller produksjonsansvarlig Nils Erik Larsen i Grytting.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: