Minnekort rett i USB-porten

Hittil har det vært nødvendig med en dedikert minnekortleser i PC-en for å lese digitalkameraets minnekort. Lagringsbrikker som kan settes rett i USB-porten er imidlertid blitt svært populære, og dermed er det grunn til å tro at mange vil la seg begeistre over at det nå også kommer kameraminnekort med innebygd USB-port. Helt ny er teknologien ikke, for produsenten Inovix var på banen med et slikt kort allerede for et drøyt år siden. Nå er imidlertid minnekortgiganten SanDisk på banen med en tilsvarende løsning, og da blir det sikkert en annen fart over produksjon og markedsføring. I følge Din Side hører det med til historien at Inovix hevder å sitte med patentrettighetene til teknologien, og krever at Sandisk fjerner produktene sine fra markedet. Hva som kommer ut av det er uvisst, men vi tipper at dette er produkter du om kort tid finner i butikkhyllene. Sandisks løsning er et SD-kort med innfellbar USB-plugg, som brettes ut slik at kortet kan fungere som en USB-minnebrikke. Dermed kreves ingen tilpasninger av kameraprodusenten for å ta kortet i bruk. Prisnivået ligger i følge Din Side på 350 kroner for 256 MB minnekort, og 1900 kroner for de kraftigste (2 GB). Skrivehastigheten er i størrelsesorden 10 MB pr. sekundet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *