Minnekort rett i USB-porten

Hittil har det vært nødvendig med en dedikert minnekortleser i PC-en for å lese digitalkameraets minnekort. Lagringsbrikker som kan settes rett i USB-porten er imidlertid blitt svært populære, og dermed er det grunn til å tro at mange vil la seg begeistre over at det nå også kommer kameraminnekort med innebygd USB-port. Helt ny er teknologien ikke, for produsenten Inovix var på banen med et slikt kort allerede for et drøyt år siden. Nå er imidlertid minnekortgiganten SanDisk på banen med en tilsvarende løsning, og da blir det sikkert en annen fart over produksjon og markedsføring. I følge Din Side hører det med til historien at Inovix hevder å sitte med patentrettighetene til teknologien, og krever at Sandisk fjerner produktene sine fra markedet. Hva som kommer ut av det er uvisst, men vi tipper at dette er produkter du om kort tid finner i butikkhyllene. Sandisks løsning er et SD-kort med innfellbar USB-plugg, som brettes ut slik at kortet kan fungere som en USB-minnebrikke. Dermed kreves ingen tilpasninger av kameraprodusenten for å ta kortet i bruk. Prisnivået ligger i følge Din Side på 350 kroner for 256 MB minnekort, og 1900 kroner for de kraftigste (2 GB). Skrivehastigheten er i størrelsesorden 10 MB pr. sekundet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: