Minnekort rett i USB-porten

Hittil har det vært nødvendig med en dedikert minnekortleser i PC-en for å lese digitalkameraets minnekort. Lagringsbrikker som kan settes rett i USB-porten er imidlertid blitt svært populære, og dermed er det grunn til å tro at mange vil la seg begeistre over at det nå også kommer kameraminnekort med innebygd USB-port. Helt ny er teknologien ikke, for produsenten Inovix var på banen med et slikt kort allerede for et drøyt år siden. Nå er imidlertid minnekortgiganten SanDisk på banen med en tilsvarende løsning, og da blir det sikkert en annen fart over produksjon og markedsføring. I følge Din Side hører det med til historien at Inovix hevder å sitte med patentrettighetene til teknologien, og krever at Sandisk fjerner produktene sine fra markedet. Hva som kommer ut av det er uvisst, men vi tipper at dette er produkter du om kort tid finner i butikkhyllene. Sandisks løsning er et SD-kort med innfellbar USB-plugg, som brettes ut slik at kortet kan fungere som en USB-minnebrikke. Dermed kreves ingen tilpasninger av kameraprodusenten for å ta kortet i bruk. Prisnivået ligger i følge Din Side på 350 kroner for 256 MB minnekort, og 1900 kroner for de kraftigste (2 GB). Skrivehastigheten er i størrelsesorden 10 MB pr. sekundet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: