Minnekort rett i USB-porten

PUBLISERT: 5 januar 2006
OPPDATERT: 5 januar

Hittil har det vært nødvendig med en dedikert minnekortleser i PC-en for å lese digitalkameraets minnekort. Lagringsbrikker som kan settes rett i USB-porten er imidlertid blitt svært populære, og dermed er det grunn til å tro at mange vil la seg begeistre over at det nå også kommer kameraminnekort med innebygd USB-port. Helt ny er teknologien ikke, for produsenten Inovix var på banen med et slikt kort allerede for et drøyt år siden. Nå er imidlertid minnekortgiganten SanDisk på banen med en tilsvarende løsning, og da blir det sikkert en annen fart over produksjon og markedsføring. I følge Din Side hører det med til historien at Inovix hevder å sitte med patentrettighetene til teknologien, og krever at Sandisk fjerner produktene sine fra markedet. Hva som kommer ut av det er uvisst, men vi tipper at dette er produkter du om kort tid finner i butikkhyllene. Sandisks løsning er et SD-kort med innfellbar USB-plugg, som brettes ut slik at kortet kan fungere som en USB-minnebrikke. Dermed kreves ingen tilpasninger av kameraprodusenten for å ta kortet i bruk. Prisnivået ligger i følge Din Side på 350 kroner for 256 MB minnekort, og 1900 kroner for de kraftigste (2 GB). Skrivehastigheten er i størrelsesorden 10 MB pr. sekundet.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie