Bestrøkne digitalpapir

PUBLISERT: 17 januar 2006
OPPDATERT: 17 januar

Det er Lars Christiansson, som tidligere har utviklet liknende papirkvaliteter for et annet papirkonsern, som står bak de nye produktene. – Kvalitetene er allerede sertifisert for Xeikons maskiner og for en del av HPs skrivere. Xeikons prosess for sertifisering er den tøffeste på markedet, så vi startet med den. Men også en del HP Indigo-modeller er testet og godkjent. Høyglanspapiret heter Arctic Gloss 4DI (les: For Direct Imaging) mens det matte papiret heter Arctic the Matt 4DI. Begge kvaliteter har søsken med samme hvithet og følelse, men som er best egnet for offsettrykk. Du kan derfor blande offset- og digitaltrykk i samme produkt, uten at papiret ser forskjellig ut. – Vi valgte å lage papiret matt og ikke silk. Dette er et helt nytt produkt med en annen overflatebehandling som gjør at vi skal få bedre trykkbarhet digitalt. Vi stiller også krav om høy dimensjonsstabilitet. Papiret skal også klare kravene til resistivitet, det vil si motstand mot elektrisk ledningsevne, noe vi oppnår ved å blande et spesielt lim inn i bestrykningsmassen, forteller Lars Christiansson. Parallellt med at Håfreström nå begynner å selge begge kvaliteter åpnes et digitaltrykksenter ved fabrikken i Håverud. Der står allerede to fargeskrivere, en Canon CLC 3220 og en Xerox DC12. – Disse maskinene er ikke de letteste. Vi tok noen utfordringer da vi valgte disse maskinene, sier Lars Christiansson, som nå skal i dialog med flere kanaler med tanke på salg av de nye kvalitetene.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik