Bestrøkne digitalpapir

Det er Lars Christiansson, som tidligere har utviklet liknende papirkvaliteter for et annet papirkonsern, som står bak de nye produktene. – Kvalitetene er allerede sertifisert for Xeikons maskiner og for en del av HPs skrivere. Xeikons prosess for sertifisering er den tøffeste på markedet, så vi startet med den. Men også en del HP Indigo-modeller er testet og godkjent. Høyglanspapiret heter Arctic Gloss 4DI (les: For Direct Imaging) mens det matte papiret heter Arctic the Matt 4DI. Begge kvaliteter har søsken med samme hvithet og følelse, men som er best egnet for offsettrykk. Du kan derfor blande offset- og digitaltrykk i samme produkt, uten at papiret ser forskjellig ut. – Vi valgte å lage papiret matt og ikke silk. Dette er et helt nytt produkt med en annen overflatebehandling som gjør at vi skal få bedre trykkbarhet digitalt. Vi stiller også krav om høy dimensjonsstabilitet. Papiret skal også klare kravene til resistivitet, det vil si motstand mot elektrisk ledningsevne, noe vi oppnår ved å blande et spesielt lim inn i bestrykningsmassen, forteller Lars Christiansson. Parallellt med at Håfreström nå begynner å selge begge kvaliteter åpnes et digitaltrykksenter ved fabrikken i Håverud. Der står allerede to fargeskrivere, en Canon CLC 3220 og en Xerox DC12. – Disse maskinene er ikke de letteste. Vi tok noen utfordringer da vi valgte disse maskinene, sier Lars Christiansson, som nå skal i dialog med flere kanaler med tanke på salg av de nye kvalitetene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: