Bestrøkne digitalpapir

PUBLISERT: 17 januar 2006
OPPDATERT: 17 januar

Det er Lars Christiansson, som tidligere har utviklet liknende papirkvaliteter for et annet papirkonsern, som står bak de nye produktene. – Kvalitetene er allerede sertifisert for Xeikons maskiner og for en del av HPs skrivere. Xeikons prosess for sertifisering er den tøffeste på markedet, så vi startet med den. Men også en del HP Indigo-modeller er testet og godkjent. Høyglanspapiret heter Arctic Gloss 4DI (les: For Direct Imaging) mens det matte papiret heter Arctic the Matt 4DI. Begge kvaliteter har søsken med samme hvithet og følelse, men som er best egnet for offsettrykk. Du kan derfor blande offset- og digitaltrykk i samme produkt, uten at papiret ser forskjellig ut. – Vi valgte å lage papiret matt og ikke silk. Dette er et helt nytt produkt med en annen overflatebehandling som gjør at vi skal få bedre trykkbarhet digitalt. Vi stiller også krav om høy dimensjonsstabilitet. Papiret skal også klare kravene til resistivitet, det vil si motstand mot elektrisk ledningsevne, noe vi oppnår ved å blande et spesielt lim inn i bestrykningsmassen, forteller Lars Christiansson. Parallellt med at Håfreström nå begynner å selge begge kvaliteter åpnes et digitaltrykksenter ved fabrikken i Håverud. Der står allerede to fargeskrivere, en Canon CLC 3220 og en Xerox DC12. – Disse maskinene er ikke de letteste. Vi tok noen utfordringer da vi valgte disse maskinene, sier Lars Christiansson, som nå skal i dialog med flere kanaler med tanke på salg av de nye kvalitetene.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324