Papirserien MultiColours overtar for Colorit

PUBLISERT: 1 februar 2006
OPPDATERT: 1 februar

Nå lanserer Papyrus en helt nye serie farget papir med navnet MultiColours. Den finnes i 33 farger pluss konvolutter, i 7 ulike gramvekter. Samtidig forsvinner Colorit-serien fra sortimentet. Endringene kommer som en følge av at markedet for farget finpapir har sunket betydelig de siste årene. I følge Lars Ericsson, International Product Manager i Papyrus, har salget av farget papir sunket med mellom 8 og 15 prosent hvert år de siste 5 årene. Han tror nedgangen har sammenheng med at utskriftsjobbene blir stadig mer standardiserte, og at valg av papir kommer inn stadig senere i produksjonsprosessen. – Dermed mister papiret betydning som dynamisk kommunikasjonsfaktor, sier Lars Ericsson. Han tror også at formgivere og trykksakskjøpere trenger enkle og klare råd for når og hvorfor man bør benytte farget papir for å gjøre markedsmateriellet mer effektivt og ha sterkere innflytelse. Denne rollen ønsker nå Papyrus å fylle, blant annet gjennom nærmere kontakt med sluttbrukerne.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag