X-Rite kjøper GretagMacbeth

PUBLISERT: 7 februar 2006
OPPDATERT: 21 mars

De to gigantene innenfor fargeteknologi orienterte markedet om den forestående fusjonen den 31. januar. Det er X-Rite som vil overta aksjene i GretagMacbeths moderselskap Amazys Holding AG, og X-Rites administrerende direktør vil lede det sammenslåtte selskapet videre. Frem til fusjonen er gjennomført, trolig sent på våren i år, vil de to selskapene holde frem med begge navn, både når det gjelder produkter og tjenester og når det gjelder kontaktpersoner. Kjøpesummen er på ikke mindre enn 220 millioner USD. X-Rite er representert med eget selskap i 18 land, og tilbyr produktene sine i mer enn 100 land. Heller ikke det sveitsiske GretagMacbeth er noen smågutt, så vi snakker virkelig om at det nå etableres et gigantselskap innenfor fargeteknologi. De to selskapene har omfattende forsknings- og utviklingsavdelinger som vil bli slått sammen. Det nye selskapet har som målsetting å tilby enda bedre produkter og et høyere servicenivå til bransjer som grafisk, foto, medisin, bilproduksjon, tekstilproduksjon og andre.

Les videre

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri