Ny rasterteknikk fra Canon

På Ipex lanserer Canon sin nye digitaltrykkløsning Imagepress, men selskapet er allerede ute og lekker informasjon om hva vi kan forvente. Blant annet kommer Imagepress til å benytte en helt ny rasterteknikk, en nyutviklet toner og en ny eksponeringsteknikk som forventes å gi enda bedre presisjon når de enkelte fargene overføres til papiret. Dette forteller Per Klavsen, sjef for Canon Professional Solutions Division i Europa. Imagepress X er en maskin som i følge Canon skal fungere som et supplement til tradisjonell trykkteknikk, og som kan integreres i trykkeriets eksisterende arbeidsflyt. Imagepress Y retter seg mot en bredere målgruppe, der vi også finner offentlige og private selskaper med behov for on demand-produksjon i eget hus. Canon vil posisjonere denne både som en opplagsmaskin og som en dedikert prøvetrykksmaskin. – Kommersielt sett er digitaltrykk et område som vokser eksplosivt, og en undersøkelse gjennomført av Infotrends viser at 55 prosent av de trykkeriene som ikke allerede har en digitaltrykkmaskin, overveier å investere i en, sier Per Klavsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *