Ny rasterteknikk fra Canon

PUBLISERT: 15 februar 2006
OPPDATERT: 15 februar

På Ipex lanserer Canon sin nye digitaltrykkløsning Imagepress, men selskapet er allerede ute og lekker informasjon om hva vi kan forvente. Blant annet kommer Imagepress til å benytte en helt ny rasterteknikk, en nyutviklet toner og en ny eksponeringsteknikk som forventes å gi enda bedre presisjon når de enkelte fargene overføres til papiret. Dette forteller Per Klavsen, sjef for Canon Professional Solutions Division i Europa. Imagepress X er en maskin som i følge Canon skal fungere som et supplement til tradisjonell trykkteknikk, og som kan integreres i trykkeriets eksisterende arbeidsflyt. Imagepress Y retter seg mot en bredere målgruppe, der vi også finner offentlige og private selskaper med behov for on demand-produksjon i eget hus. Canon vil posisjonere denne både som en opplagsmaskin og som en dedikert prøvetrykksmaskin. – Kommersielt sett er digitaltrykk et område som vokser eksplosivt, og en undersøkelse gjennomført av Infotrends viser at 55 prosent av de trykkeriene som ikke allerede har en digitaltrykkmaskin, overveier å investere i en, sier Per Klavsen.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag