Ny Komori på Ipex

PUBLISERT: 20 februar 2006
OPPDATERT: 20 februar

Også på årets Ipex-messe vil Komori presentere en helt ny trykkmaskin. Forrige gang, altså i 2002, kunne vi stifte bekjentskap med Litrone S40. Denne gang vil møte Lithrone S29, som i lihet med S40, er bygget opp på en helt ny plattform. Blant annet er den utstyrt med nytt fukteverk og bygget for å kunne kjøre uten alkoholholdig fuktevann. I fargeverket er valseplasseringen fordelt på en ny måte. Tallet 29 angir maskinens maksimale formatbredde, og det betyr at maskinen er en tomme bredere enn den etablerte modellen Lithrone 28. Det maksimale papirformatet i den nye maskinen er 75 x 53 cm. På et nylig avholdt pressemøte i Nederland har Komori allerede demonstrert maskinens produktivitet. Et jobbytte med plateskift og vasking av gummiduker tok mellom fem og seks minutter, før maskinen igjen produserte trykkark med full kvalitet. Pasning og trykkvalitet holdt høyt nivå. Nye S29 produserer opptil 16.000 ark i timen, og med kort innstillingstid bør det være mulig å produsere enda flere jobber i løpet av arbeidsdagen. Komori hevder at tiden for jobbytte er redusert med 50 prosent, blant annet fordi plateskift foregår fullstendig automatisk, og fordi fargeføringen til valsene er effektivisert og gummidukene rengjøres automatisk. Lithrone S29 kan tilbys som schön-wieder om man ønsker. Maskinen kan man altså studere nærmere på Ipex.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag