Fartsrekord fra Fujifilms nye CTP

PUBLISERT: 21 februar 2006
OPPDATERT: 21 februar

Fujifilms CTP-system Luxel V-9600 gikk for å være verdens hurtigste platesetter i B1-format. Det nye flaggskipet Luxel V-8 slår rekorden til forløperen – den er nemlig 15% raskere enn Luxel V-9600. På et nylig avholdt pressemøte blev det fortalt at den nye maskinen kan produsere opptil 70 plater/time i 1200 ppt (50 plater i 2400 ppt), og at et platesett med fire plater i B1-format kan kjøres ut på kun tre og et halvt minutt. Luxel V-8 er bygget på erfaringene fra Luxel V-9600, som er installert hos mer enn 1.800 eksemplarer i 60 land. Med forbedret optikk og en mer optimal bane for laserstrålen, oppnås mindre signalstøy, og dermed et skarpere og mer nøyaktig laserpunkt, hevder den japanske produsenten. Den høye hastigheten oppnås ved bruk av dobbel laseroptikk, forbedret plateinnføring og en spinnerenhet som roterer 60.000 ganger i minuttet. Den nye CTP-løsningen introduseres i to versjoner; HD og HS. Det betyr henholdsvis High Definition og High Speed – og begge forventes å være tilgjengelig fra juni. Ja, i år selvfølgelig…

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri