Fartsrekord fra Fujifilms nye CTP

Fujifilms CTP-system Luxel V-9600 gikk for å være verdens hurtigste platesetter i B1-format. Det nye flaggskipet Luxel V-8 slår rekorden til forløperen – den er nemlig 15% raskere enn Luxel V-9600. På et nylig avholdt pressemøte blev det fortalt at den nye maskinen kan produsere opptil 70 plater/time i 1200 ppt (50 plater i 2400 ppt), og at et platesett med fire plater i B1-format kan kjøres ut på kun tre og et halvt minutt. Luxel V-8 er bygget på erfaringene fra Luxel V-9600, som er installert hos mer enn 1.800 eksemplarer i 60 land. Med forbedret optikk og en mer optimal bane for laserstrålen, oppnås mindre signalstøy, og dermed et skarpere og mer nøyaktig laserpunkt, hevder den japanske produsenten. Den høye hastigheten oppnås ved bruk av dobbel laseroptikk, forbedret plateinnføring og en spinnerenhet som roterer 60.000 ganger i minuttet. Den nye CTP-løsningen introduseres i to versjoner; HD og HS. Det betyr henholdsvis High Definition og High Speed – og begge forventes å være tilgjengelig fra juni. Ja, i år selvfølgelig…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: