Presstek satser på egen DI-presse

Presstek kommer til IPEX med en ny DI-presse under sitt eget varemerke. I følge selskapets administrerende direktør Ed Marino finnes det store muligheter på DI-området, både fra et teknisk og økonomisk perspektiv. Presstek kommer derfor til å satse mer på denne teknologien. Den nye DI-pressen bærer navnet 52 DI og trykker i B3-format (52 x 37,5 cm) med tørroffsetfarger. Produksjonskapasiteten oppgis til å være 10.000 ark i timen. Presstek understreker at maskinen er egnet for rask omstilling, og forteller at en ny jobb her er klar på rundt ni minutter. I tillegg skal det gå raskt å komme opp i full fargeproduksjon, kun med 5-20 ark i innkjøring. Den nye DI 52 kan trykke på materialer med opp til 0,5 millimeter tykkelse. Eksponeringsteknikken er Pressteks egenutviklede Pro Fire Excel med platen Pro Fire Digital Media. Den skal gi 120 linjers raster (pr. cm) med FM-raster (stokastisk). Maskinen vises altså på Ipex, men er først klar for markedet i tredje kvartal i år, til en pris av rundt 4 millioner kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *