Presstek satser på egen DI-presse

PUBLISERT: 6 mars 2006
OPPDATERT: 6 mars

Presstek kommer til IPEX med en ny DI-presse under sitt eget varemerke. I følge selskapets administrerende direktør Ed Marino finnes det store muligheter på DI-området, både fra et teknisk og økonomisk perspektiv. Presstek kommer derfor til å satse mer på denne teknologien. Den nye DI-pressen bærer navnet 52 DI og trykker i B3-format (52 x 37,5 cm) med tørroffsetfarger. Produksjonskapasiteten oppgis til å være 10.000 ark i timen. Presstek understreker at maskinen er egnet for rask omstilling, og forteller at en ny jobb her er klar på rundt ni minutter. I tillegg skal det gå raskt å komme opp i full fargeproduksjon, kun med 5-20 ark i innkjøring. Den nye DI 52 kan trykke på materialer med opp til 0,5 millimeter tykkelse. Eksponeringsteknikken er Pressteks egenutviklede Pro Fire Excel med platen Pro Fire Digital Media. Den skal gi 120 linjers raster (pr. cm) med FM-raster (stokastisk). Maskinen vises altså på Ipex, men er først klar for markedet i tredje kvartal i år, til en pris av rundt 4 millioner kroner.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324