Nytt bestrøket digitalpapir

PUBLISERT: 17 mars 2006
OPPDATERT: 17 mars

Arctic Paper og Håfrestrøms Bruk har de siste månedene lansert to nye bestrøkne papirtyper, der begge er spesielt tilpasset digitaltrykkteknologier som laserskrivere, xerografi og digital offset. Det ene papiret er en helt matt variant mens det andre er et høyglanspapir. Mannen bak begge er Lars Christiansson, som tidligere har utviklet tilsvarende papirkvaliteter for et annet papirkonsern. Papirtypene er allerede sertifisert for Xeikons maskiner og for en del av HPs skrivere. Xeikons sertifiseringsprosess er markedets mest krevende, så derfor startet vi med den, forteller han. Selskapet forteller at også flere HP Indigo-modeller allerede er testet og klarert for papiret. Matt 4DI har en karakter av ubestrøket, men samtidig med egenskaper for å gi godt tonerfeste. Høyglanspapiret har fått navnet Arctic Gloss 4DI (skal leses: For Direct Imaging) mens den matte varianten ikke overraskende heter Arctic the Matt 4DI. Begge papirene er nært beslektet med offsetpapirer med samme hvithet og lignende egenskaper. – Vi valgte å skape et matt papir fremfor et silk. Produktet er nytt og har en annen overflatebehandling enn andre papirer, som gjør det bedre egnet for digitaltrykking. Dessuten skal det overholde kravene til resistivitet, eller motstandsdyktighet, mot elektrisk ladning. Parallelt med at Arctic Paper nå begynner å selge de nye kvalitetene, åpnes det et digitaltrykksentrum ved fabrikken i Håverud i Sverige. Der står allerede fargeskriverne Canon CLC 3220 og Xerox DC12. – Disse maskinene er ikke de enkleste, så vi la listen høyt da vi valgte ut disse som testmaskiner, forteller Lars Christiansson, som er i dialog med ulike kanaler for salg av sine nye papirtyper.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag