Nytt bestrøket digitalpapir

Arctic Paper og Håfrestrøms Bruk har de siste månedene lansert to nye bestrøkne papirtyper, der begge er spesielt tilpasset digitaltrykkteknologier som laserskrivere, xerografi og digital offset. Det ene papiret er en helt matt variant mens det andre er et høyglanspapir. Mannen bak begge er Lars Christiansson, som tidligere har utviklet tilsvarende papirkvaliteter for et annet papirkonsern. Papirtypene er allerede sertifisert for Xeikons maskiner og for en del av HPs skrivere. Xeikons sertifiseringsprosess er markedets mest krevende, så derfor startet vi med den, forteller han. Selskapet forteller at også flere HP Indigo-modeller allerede er testet og klarert for papiret. Matt 4DI har en karakter av ubestrøket, men samtidig med egenskaper for å gi godt tonerfeste. Høyglanspapiret har fått navnet Arctic Gloss 4DI (skal leses: For Direct Imaging) mens den matte varianten ikke overraskende heter Arctic the Matt 4DI. Begge papirene er nært beslektet med offsetpapirer med samme hvithet og lignende egenskaper. – Vi valgte å skape et matt papir fremfor et silk. Produktet er nytt og har en annen overflatebehandling enn andre papirer, som gjør det bedre egnet for digitaltrykking. Dessuten skal det overholde kravene til resistivitet, eller motstandsdyktighet, mot elektrisk ladning. Parallelt med at Arctic Paper nå begynner å selge de nye kvalitetene, åpnes det et digitaltrykksentrum ved fabrikken i Håverud i Sverige. Der står allerede fargeskriverne Canon CLC 3220 og Xerox DC12. – Disse maskinene er ikke de enkleste, så vi la listen høyt da vi valgte ut disse som testmaskiner, forteller Lars Christiansson, som er i dialog med ulike kanaler for salg av sine nye papirtyper.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *