Ferdiggjøring fra sofaen

Allerede på Drupa for to år siden viste Horizon motoriserte utgaver av sine ferdiggjøringsmaskiner, slik at de i sin helhet kunne styres ved hjelp av JDF-data. I den sammenhengen er det viktig at alle deler kan innstilles ved hjelp av motorer, slik at man får riktig automatiske inntrekk og dermed også kan håndtere små opplag på en lønnsom måte. I de falsene som Horizons nordiske sjef Paul Jakobson viste på Ipex, stilles også arktykkelsen inn ved hjelp av JDF-data. For øvrig er det vanlig at ett ark legges inn for å innstille arktykkelsen, slik at man unngår inntrekk av dobbeltark. Samtlige av Horizons maskiner kan valgfritt innstilles med overførte data eller via en trykkfølsom fargeskjerm direkte på hver maskin. På den måten har man sikret en smidig overgang til JDF. I påvente av at alle data kommer automatisk, gjør Horizon det enkelt å legge inn informasjonen på hver enhet. En smart detalj ved Horizons løsninger, som konkurrentene sikkert vil adoptere etter hvert, er fjernkontrollen. Bokbinderen kan i prinsippet ligge på sofaen og styre TV-en med den ene fjernkontrollen og falsemaskinen med den andre. Med den kan han starte, stoppe, øke og redusere hastigheten, samt koble inn ulike funksjoner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: