Pantera med ny limbindingslinje

Müller Martini viste et stort utvalg av maskinparken sin på Ipex. Riktig nok viste de ikke Sigma-serien, den er resultatet av samarbeidet med Xeikon og deres rullbaserte digitalpresser. Blant nyhetene var en helt ny limbindingslinje med navnet Pantera. Systemet er utviklet for lavere hastigheter; opp til 4000 takter i timen. Pantera er koblet til en ny trekniv, Esprit, som er utviklet for lavere volumer, men med raskere inntrekk. Nytt på Ipex var også innhengingslinjen for produksjon av harde permer, Diamant 30. Den er egentlig en redusert utgave av Diamant 60, som man også kan oppgradere til. Vi fikk også se hvordan selskapets klammemaskin Prima/Amrys ble benyttet i en jdf-flyt for produksjon av den daglige messeavisen Ipex Daily. Müller Martini viste også flere MBO-løsninger, blant annet den nye og innovative falseløsningen K800 KTZ. Brukervennlighet er stikkord nummer én for denne maskinen, som benytter en knivakselkassett for bytte av perforeringskniver. Her sitter en 8- eller 16-siders kniv, som kan åpnes og tas ut for rengjøring og vedlikehold. Dessuten kan den liggende lommen til 16-siderskniven snus 180 grader, slik at man får en KZ-versjon. K800 finnes i to utgaver; én manuell og én helautomatisk der alt er motorisert.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *