Stort for utendørsbruk

PUBLISERT: 8 mai 2006
OPPDATERT: 8 mai

Reklameskaperne har ingen ambisjoner om å la deg slippe unna om du går en tur i friluft, og produksjon av plakater for utendørs bruk har vært et av bransjens største vekstområder de siste årene. På Ipex lanserte Xerox storformatskriverne Eco og Mild, som i Norge selges gjennom Thrane Printing Systems. De to systemene er tilgjengelig i bredder på 60 og 90 tommer, og benytter solventbasert blekk. Det gir muligheter for trykk på et bredt utvalg av media, inkludert vinyl som er egnet for langtids utendørsbruk. Xerox 8265 og 8290 Eco passer i følge produsenten for plakater, skilt, bannere, salgsplakater, baklysdisplay, utstillingsmateriell og grafikk på kjøretøy. Xerox 8365 og 8390 Mild er derimot utviklet spesielt for områder der det kreves holdbarhet og lysbestandighet opp til fem år. Storformatskriverne produserer opp til 40 kvadratmeter i timen, med avbruddsfri rull-til-rull-produksjon. Thrane Printing Systems styrer disse løsningene med Caldera RIP, der det også tilbys støtte for skanning og skjæring, og ”intelligent” utskytning med tanke på maksimal materialutnyttelse. De forteller at programvaren også kan gjøre nøyaktige kostnadsberegninger før man iverksetter utskrift.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1