Stort for utendørsbruk

PUBLISERT: 8 mai 2006
OPPDATERT: 8 mai

Reklameskaperne har ingen ambisjoner om å la deg slippe unna om du går en tur i friluft, og produksjon av plakater for utendørs bruk har vært et av bransjens største vekstområder de siste årene. På Ipex lanserte Xerox storformatskriverne Eco og Mild, som i Norge selges gjennom Thrane Printing Systems. De to systemene er tilgjengelig i bredder på 60 og 90 tommer, og benytter solventbasert blekk. Det gir muligheter for trykk på et bredt utvalg av media, inkludert vinyl som er egnet for langtids utendørsbruk. Xerox 8265 og 8290 Eco passer i følge produsenten for plakater, skilt, bannere, salgsplakater, baklysdisplay, utstillingsmateriell og grafikk på kjøretøy. Xerox 8365 og 8390 Mild er derimot utviklet spesielt for områder der det kreves holdbarhet og lysbestandighet opp til fem år. Storformatskriverne produserer opp til 40 kvadratmeter i timen, med avbruddsfri rull-til-rull-produksjon. Thrane Printing Systems styrer disse løsningene med Caldera RIP, der det også tilbys støtte for skanning og skjæring, og ”intelligent” utskytning med tanke på maksimal materialutnyttelse. De forteller at programvaren også kan gjøre nøyaktige kostnadsberegninger før man iverksetter utskrift.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag