Stort for utendørsbruk

Reklameskaperne har ingen ambisjoner om å la deg slippe unna om du går en tur i friluft, og produksjon av plakater for utendørs bruk har vært et av bransjens største vekstområder de siste årene. På Ipex lanserte Xerox storformatskriverne Eco og Mild, som i Norge selges gjennom Thrane Printing Systems. De to systemene er tilgjengelig i bredder på 60 og 90 tommer, og benytter solventbasert blekk. Det gir muligheter for trykk på et bredt utvalg av media, inkludert vinyl som er egnet for langtids utendørsbruk. Xerox 8265 og 8290 Eco passer i følge produsenten for plakater, skilt, bannere, salgsplakater, baklysdisplay, utstillingsmateriell og grafikk på kjøretøy. Xerox 8365 og 8390 Mild er derimot utviklet spesielt for områder der det kreves holdbarhet og lysbestandighet opp til fem år. Storformatskriverne produserer opp til 40 kvadratmeter i timen, med avbruddsfri rull-til-rull-produksjon. Thrane Printing Systems styrer disse løsningene med Caldera RIP, der det også tilbys støtte for skanning og skjæring, og ”intelligent” utskytning med tanke på maksimal materialutnyttelse. De forteller at programvaren også kan gjøre nøyaktige kostnadsberegninger før man iverksetter utskrift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *