Opforma «timer» førtrykksproduksjonen

PUBLISERT: 9 mai 2006
OPPDATERT: 9 mai

På Ipex viste Efi for første gang arbeidsflyten Opforma – et system for å holde orden på førtrykkavdelingens produksjonstider. Blant de viktigste bruksområdene finner vi avis- og katalogproduksjon, men Efi mener at også store førtrykksavdelinger hos trykkerier og mediahus vil ha nytte av dette programmet. I følge Bob Spiers, Efis europeiske salgssjef, vil Opforma forenkle både planlegging og oppfølging av jobbene hos mange kunder, fordi prosjektlederne vil vite nøyaktig hvor lang tid hver ansatt har brukt på hver produksjon, en informasjon som om ønskelig kan gjøres svært detaljert. – Opforma dreier seg først og fremst om å ta tiden på jobben for å få en bedre oversikt over virksomheten og dermed forenkle planleggingsarbeidet. Også faktureringen blir mer nøyaktig, fordi selskapet får et veldig bra underlag for tidsforbruket på de ulike oppdragene, forklarer Bob Spiers. Systemet består av to deler – en applikasjon som installeres på klientmaskinene for å sende jobbdata og en server som mottar og håndterer klientinformasjonen. Rapporteringen skjer kontinuerlig og automatisk i bakgrunnen, og påvirker ikke arbeidet til personalet. Ved å hente ut statistikkrapporter fra jobben, kan produksjonslederne sammenligne ulike arbeidsstasjoner, eksempelvis avdekke hvor det er nødvendig med bedre opplæring av personalet. – Det er viktig å understreke at dette ikke er et system for overvåkning av medarbeiderne, sier Bob Spiers, som forklarer at hensikten er å identifisere hvilke jobbtyper som krever mer tid enn andre, og avdekke de flaskehalsene som finnes i arbeidsflyten. Opforma har også støtte for at kunder skal kunne logge seg inn og se hvor i prosessen deres oppdrag er, og hvilket arbeid som er lagt ned i det. Ved lanseringen er produktene frittstående, men mot slutten av året vil de også kunne integreres med et forretningssystem og andre administrative verktøy, forteller Bob Spiers i Efi.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1