Opforma «timer» førtrykksproduksjonen

PUBLISERT: 9 mai 2006
OPPDATERT: 9 mai

På Ipex viste Efi for første gang arbeidsflyten Opforma – et system for å holde orden på førtrykkavdelingens produksjonstider. Blant de viktigste bruksområdene finner vi avis- og katalogproduksjon, men Efi mener at også store førtrykksavdelinger hos trykkerier og mediahus vil ha nytte av dette programmet. I følge Bob Spiers, Efis europeiske salgssjef, vil Opforma forenkle både planlegging og oppfølging av jobbene hos mange kunder, fordi prosjektlederne vil vite nøyaktig hvor lang tid hver ansatt har brukt på hver produksjon, en informasjon som om ønskelig kan gjøres svært detaljert. – Opforma dreier seg først og fremst om å ta tiden på jobben for å få en bedre oversikt over virksomheten og dermed forenkle planleggingsarbeidet. Også faktureringen blir mer nøyaktig, fordi selskapet får et veldig bra underlag for tidsforbruket på de ulike oppdragene, forklarer Bob Spiers. Systemet består av to deler – en applikasjon som installeres på klientmaskinene for å sende jobbdata og en server som mottar og håndterer klientinformasjonen. Rapporteringen skjer kontinuerlig og automatisk i bakgrunnen, og påvirker ikke arbeidet til personalet. Ved å hente ut statistikkrapporter fra jobben, kan produksjonslederne sammenligne ulike arbeidsstasjoner, eksempelvis avdekke hvor det er nødvendig med bedre opplæring av personalet. – Det er viktig å understreke at dette ikke er et system for overvåkning av medarbeiderne, sier Bob Spiers, som forklarer at hensikten er å identifisere hvilke jobbtyper som krever mer tid enn andre, og avdekke de flaskehalsene som finnes i arbeidsflyten. Opforma har også støtte for at kunder skal kunne logge seg inn og se hvor i prosessen deres oppdrag er, og hvilket arbeid som er lagt ned i det. Ved lanseringen er produktene frittstående, men mot slutten av året vil de også kunne integreres med et forretningssystem og andre administrative verktøy, forteller Bob Spiers i Efi.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag