Firkantet rygg selger godt

Square Fold-teknologien fra svenske Plockmatic leveres i Norge av Kontur Document Systems, og en visitt på deres åpne hus 11. mai bekrefter at markedet er mer enn nysgjerrig på denne teknologien. Den patenterte løsningen kan monteres på de fleste fals/stift-løsninger og sørger for at ryggen får et inntrykk som minner om limfrest. Ikke bare er det estetisk fint, men det sparer også plass når trykksakene skal stables eller buntes. Daglig leder Fredrik Thorsen (bildet) forteller at de allerede har levert rundt 40 løsninger, og at målet om 100 solgte i år er innenfor rekkevidde. – Vi ser at markedet, eksempelvis brokere, har firkantet rygg med stift som et krav i sin bestilling. Da har ikke produksjonsbedriftene annet valg enn å investere, sier han. Plockmatics Square Fold løsning koster rundt 50.000 kroner og kan håndtere trykksaker opp til 96 sider. Kontur Document Systems viste hele spekteret av løsninger for stift/fals, laminering, spiralisering med mer. Konvoluttering er også blitt et viktig produktområde, forteller Thorsen, som har ledet bedriften siden den ble etablert i 2004. På bildet viser Fredrik Thorsen forskjellen på tradisjonell stiftet rygg og rygg som er behandlet med Square Fold fra Plockmatic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: