Firkantet rygg selger godt

Square Fold-teknologien fra svenske Plockmatic leveres i Norge av Kontur Document Systems, og en visitt på deres åpne hus 11. mai bekrefter at markedet er mer enn nysgjerrig på denne teknologien. Den patenterte løsningen kan monteres på de fleste fals/stift-løsninger og sørger for at ryggen får et inntrykk som minner om limfrest. Ikke bare er det estetisk fint, men det sparer også plass når trykksakene skal stables eller buntes. Daglig leder Fredrik Thorsen (bildet) forteller at de allerede har levert rundt 40 løsninger, og at målet om 100 solgte i år er innenfor rekkevidde. – Vi ser at markedet, eksempelvis brokere, har firkantet rygg med stift som et krav i sin bestilling. Da har ikke produksjonsbedriftene annet valg enn å investere, sier han. Plockmatics Square Fold løsning koster rundt 50.000 kroner og kan håndtere trykksaker opp til 96 sider. Kontur Document Systems viste hele spekteret av løsninger for stift/fals, laminering, spiralisering med mer. Konvoluttering er også blitt et viktig produktområde, forteller Thorsen, som har ledet bedriften siden den ble etablert i 2004. På bildet viser Fredrik Thorsen forskjellen på tradisjonell stiftet rygg og rygg som er behandlet med Square Fold fra Plockmatic.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: