Firkantet rygg selger godt

PUBLISERT: 12 mai 2006
OPPDATERT: 12 mai

Square Fold-teknologien fra svenske Plockmatic leveres i Norge av Kontur Document Systems, og en visitt på deres åpne hus 11. mai bekrefter at markedet er mer enn nysgjerrig på denne teknologien. Den patenterte løsningen kan monteres på de fleste fals/stift-løsninger og sørger for at ryggen får et inntrykk som minner om limfrest. Ikke bare er det estetisk fint, men det sparer også plass når trykksakene skal stables eller buntes. Daglig leder Fredrik Thorsen (bildet) forteller at de allerede har levert rundt 40 løsninger, og at målet om 100 solgte i år er innenfor rekkevidde. – Vi ser at markedet, eksempelvis brokere, har firkantet rygg med stift som et krav i sin bestilling. Da har ikke produksjonsbedriftene annet valg enn å investere, sier han. Plockmatics Square Fold løsning koster rundt 50.000 kroner og kan håndtere trykksaker opp til 96 sider. Kontur Document Systems viste hele spekteret av løsninger for stift/fals, laminering, spiralisering med mer. Konvoluttering er også blitt et viktig produktområde, forteller Thorsen, som har ledet bedriften siden den ble etablert i 2004. På bildet viser Fredrik Thorsen forskjellen på tradisjonell stiftet rygg og rygg som er behandlet med Square Fold fra Plockmatic.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie