Firkantet rygg selger godt

PUBLISERT: 12 mai 2006
OPPDATERT: 12 mai

Square Fold-teknologien fra svenske Plockmatic leveres i Norge av Kontur Document Systems, og en visitt på deres åpne hus 11. mai bekrefter at markedet er mer enn nysgjerrig på denne teknologien. Den patenterte løsningen kan monteres på de fleste fals/stift-løsninger og sørger for at ryggen får et inntrykk som minner om limfrest. Ikke bare er det estetisk fint, men det sparer også plass når trykksakene skal stables eller buntes. Daglig leder Fredrik Thorsen (bildet) forteller at de allerede har levert rundt 40 løsninger, og at målet om 100 solgte i år er innenfor rekkevidde. – Vi ser at markedet, eksempelvis brokere, har firkantet rygg med stift som et krav i sin bestilling. Da har ikke produksjonsbedriftene annet valg enn å investere, sier han. Plockmatics Square Fold løsning koster rundt 50.000 kroner og kan håndtere trykksaker opp til 96 sider. Kontur Document Systems viste hele spekteret av løsninger for stift/fals, laminering, spiralisering med mer. Konvoluttering er også blitt et viktig produktområde, forteller Thorsen, som har ledet bedriften siden den ble etablert i 2004. På bildet viser Fredrik Thorsen forskjellen på tradisjonell stiftet rygg og rygg som er behandlet med Square Fold fra Plockmatic.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.
eco-toner_xeikon

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small