NEC med nye LCD-skjermer for profesjonell bildebehandling

PUBLISERT: 22 mai 2006
OPPDATERT: 22 mai

Enkelte sverger fremdeles til CRT-skjermen når det gjelder fargekritisk arbeid, men NEC hevder nå at sin nye LCD-serie duger til det meste, også for profesjonell repro og bildebehandling. I den nye SpectraView®-serien benytter både 19, 20,1 og 21,3 tommers-utgavene den nyeste IPS-panelteknologien. I følge produsenten gir det svært høy bildekvalitet og nøyaktig fargereproduksjon, og muligheter for nøyaktig kalibrering med den forbedrede programvaren SpectraView® Profiler 4.0. 12 bit gamma fargetabeller for hver av grunnfargene rød, grønn og blå gir samlet hele 4.096 fargetoner for hver av grunnfargene. I tillegg har NEC utviklet den nye og unike funksjonen ColorComp, som sammen med resten av teknologien sørger for stort fargespekter og et av markedets beste verktøy for profesjonell fargebruk. Fargereproduksjon I følge NEC er ColorComp den absolutt største nyheten for den nye SpectraView® serien. Funksjonen er utviklet av NEC Display Solutions for å gi bedre skjermytelse spesielt for områder med ekstremt høye krav til fargenøyaktighet. NEC påstår at et problem med alle LCD skjermer hittil har vært at de har ujevnheter over skjermflaten, og at disse naturlig påvirker fargegjengivelsen. ColorComp garanterer derimot en enhetlig distribusjon av farger og lysstyrke over hele skjermens flate. Hver eneste skjerm gjennomgår individuelle målinger på fabrikken, for å avdekke eventuelle ujevnheter over skjermflaten. Alle data mates deretter tilbake i skjermen, slik at brukeren selv via skjermmenyen kan bestemme nivået for kompensasjon. ColorComp korrigerer lysstyrken tilsvarende det svakest målte nivået, men dette er fremdeles en høyere lysstyrke enn det profesjonelle skjermbrukere normalt foretrekker, forklarer NEC. I den nye SpectraView®-serien finner vi tre nye modeller. SpectraView 1990 (19”) er den enkleste modellen med hardware-kalibrering, mens SpectraView 2090 (20.1”) og SpectraView 2190 (21,3”) begge er rettet mot det profesjonelle markedet. Alle skjermene er utstyrt med IPS-paneler som er anerkjent for sin høye bildekvalitet og brede innsynsvinkel. SpectraView 2090 er dessuten utstyrt med det helt nye A-TW-IPS panelet (Advanced True White IPS) for å gi enda riktigere hvitnivå ved bred innsynsvinkel. SpectraView 2190 benytter det avanserte SA-IPS panelet (Super Advanced IPS).

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676