NEC med nye LCD-skjermer for profesjonell bildebehandling

Enkelte sverger fremdeles til CRT-skjermen når det gjelder fargekritisk arbeid, men NEC hevder nå at sin nye LCD-serie duger til det meste, også for profesjonell repro og bildebehandling. I den nye SpectraView®-serien benytter både 19, 20,1 og 21,3 tommers-utgavene den nyeste IPS-panelteknologien. I følge produsenten gir det svært høy bildekvalitet og nøyaktig fargereproduksjon, og muligheter for nøyaktig kalibrering med den forbedrede programvaren SpectraView® Profiler 4.0. 12 bit gamma fargetabeller for hver av grunnfargene rød, grønn og blå gir samlet hele 4.096 fargetoner for hver av grunnfargene. I tillegg har NEC utviklet den nye og unike funksjonen ColorComp, som sammen med resten av teknologien sørger for stort fargespekter og et av markedets beste verktøy for profesjonell fargebruk. Fargereproduksjon I følge NEC er ColorComp den absolutt største nyheten for den nye SpectraView® serien. Funksjonen er utviklet av NEC Display Solutions for å gi bedre skjermytelse spesielt for områder med ekstremt høye krav til fargenøyaktighet. NEC påstår at et problem med alle LCD skjermer hittil har vært at de har ujevnheter over skjermflaten, og at disse naturlig påvirker fargegjengivelsen. ColorComp garanterer derimot en enhetlig distribusjon av farger og lysstyrke over hele skjermens flate. Hver eneste skjerm gjennomgår individuelle målinger på fabrikken, for å avdekke eventuelle ujevnheter over skjermflaten. Alle data mates deretter tilbake i skjermen, slik at brukeren selv via skjermmenyen kan bestemme nivået for kompensasjon. ColorComp korrigerer lysstyrken tilsvarende det svakest målte nivået, men dette er fremdeles en høyere lysstyrke enn det profesjonelle skjermbrukere normalt foretrekker, forklarer NEC. I den nye SpectraView®-serien finner vi tre nye modeller. SpectraView 1990 (19”) er den enkleste modellen med hardware-kalibrering, mens SpectraView 2090 (20.1”) og SpectraView 2190 (21,3”) begge er rettet mot det profesjonelle markedet. Alle skjermene er utstyrt med IPS-paneler som er anerkjent for sin høye bildekvalitet og brede innsynsvinkel. SpectraView 2090 er dessuten utstyrt med det helt nye A-TW-IPS panelet (Advanced True White IPS) for å gi enda riktigere hvitnivå ved bred innsynsvinkel. SpectraView 2190 benytter det avanserte SA-IPS panelet (Super Advanced IPS).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: