Canons nye Irc-modeller blir raskere på farger

PUBLISERT: 29 september 2006
OPPDATERT: 29 september

Canon lanserer nå hele seks nye multifunksjonsløsninger, med modeller for både små og store selskaper. I likhet med flere andre leverandører i segmentet er det farger som settes i fokus, og flere av de nye maskinene er nesten like raske på fargeutskrifter som på sort/hvitt. De fire minste modellene makter 26 fargesider eller 30 sort/hvitt-sider i minuttet, mens de to kraftigere modellene er i stand til å produsere 36 fargesider eller 40 sort/hvitt-sider på samme tid. – Stadig flere selskaper ser fordelene ved å skrive ut i farger, og i dag er 70 prosent av alle kombinerte kopimaskin/skrivere utstyrt med fargefunksjonalitet, forteller Ulf Tikkanen, produktsjef for Office Print hos Canon. – For at flere skal følge etter og dra nytte av fargefordelene, er det avgjørende at leverandørene lykkes med å skape produkter med kostnadskontroll, sier han, og mener at Canon har lyktes med nettopp det i sine nye modeller Irc3380/i og Irc2880/i. Teknikken for å kontrollere om dokumentet skal skrives ut i farger eller sort heter Automatic Colour Sensing (ACS). I tillegg finnes Department ID for å holde oversikt over utskriftsvolumene. De seks nye produktene i Irc-serien er de første som benytter Canons teknikk for rask oppvarming av fuser-enheten, såkalt «on demand fusing». I følge Canon skal det gi en oppvarmingstid på rundt 30 sekunder. På etterbehandlingssiden inngår funksjoner for automatisk tosidig, sortering, ryggstifting, hulling og heftefremstilling. Med den medfølgende programvaran Iw Publishing kan man blande dokumenter fra ulike programmer, som Excel, Word, Powerpoint og pdf, til ett dokument som deretter kan skrives ut. De seks nye modellene heter: Irc3380, Irc3380i, Irc2880, Irc2880i, Irc4580i og Irc4080i.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682