Gjør klar for Acrobat 8

Det er over ti år siden Adobe lanserte Acrobat, og versjon 8 er straks klar for markedet. Med Professional-versjonen kan man lage PDF-filer av så godt som alt som kan skrives ut, inkludert alle Office-programmer, Microsoft Outlook, Microsoft Explorer og Lotus Notes. For personer som jobber i grupper, er det enda enklere enn før å revidere PDF-dokumenter sammen. Kommentarer kan legges til en felles filserver eller webserver, slik at hver person kan se og svare på kommentarer umiddelbart. En annen interessant utvikling er at man nå kan gruppere PDF-filer som har en sammenheng til én PDF-pakke, og at denne pakken kan bestå av en kombinasjon av PDF- og andre filer, som Excel eller Outlook. Blant nye funksjoner er det verdt å merke seg at e-postmapper i Microsoft Outlook kan overføres til PDF, at revisjons- og kommentarfunksjonene er forbedret, og at man nå kan fylle ut, lagre og signere skjemaer selv om man kun har gratisversjonen Acrobat Reader. For grafisk bruk er det også viktig at alle PDF-filer kan lagres i henhold til ISO-standarden PDF/X. Adobe leverer Acrobat 8 i versjonene Professional, 3D, Elements og Reader. Filformatspesifikasjonene fra versjon 8 er PDF 1.7, men selvsagt er det fremdeles mulig å sikre bakoverkompatibilitet med tidligere versjoner. Acrobat 8 Professional blir tilgjengelig i engelsk versjon, til en pris av rundt 4750 kroner. Registrerte brukere av tidligere versjoner kan oppgradere for rundt 1600 kroner. Adobe forventer å ha pakken klar for levering i november.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: