Gjør klar for Acrobat 8

Det er over ti år siden Adobe lanserte Acrobat, og versjon 8 er straks klar for markedet. Med Professional-versjonen kan man lage PDF-filer av så godt som alt som kan skrives ut, inkludert alle Office-programmer, Microsoft Outlook, Microsoft Explorer og Lotus Notes. For personer som jobber i grupper, er det enda enklere enn før å revidere PDF-dokumenter sammen. Kommentarer kan legges til en felles filserver eller webserver, slik at hver person kan se og svare på kommentarer umiddelbart. En annen interessant utvikling er at man nå kan gruppere PDF-filer som har en sammenheng til én PDF-pakke, og at denne pakken kan bestå av en kombinasjon av PDF- og andre filer, som Excel eller Outlook. Blant nye funksjoner er det verdt å merke seg at e-postmapper i Microsoft Outlook kan overføres til PDF, at revisjons- og kommentarfunksjonene er forbedret, og at man nå kan fylle ut, lagre og signere skjemaer selv om man kun har gratisversjonen Acrobat Reader. For grafisk bruk er det også viktig at alle PDF-filer kan lagres i henhold til ISO-standarden PDF/X. Adobe leverer Acrobat 8 i versjonene Professional, 3D, Elements og Reader. Filformatspesifikasjonene fra versjon 8 er PDF 1.7, men selvsagt er det fremdeles mulig å sikre bakoverkompatibilitet med tidligere versjoner. Acrobat 8 Professional blir tilgjengelig i engelsk versjon, til en pris av rundt 4750 kroner. Registrerte brukere av tidligere versjoner kan oppgradere for rundt 1600 kroner. Adobe forventer å ha pakken klar for levering i november.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: