Gjør klar for Acrobat 8

PUBLISERT: 2 oktober 2006
OPPDATERT: 2 oktober

Det er over ti år siden Adobe lanserte Acrobat, og versjon 8 er straks klar for markedet. Med Professional-versjonen kan man lage PDF-filer av så godt som alt som kan skrives ut, inkludert alle Office-programmer, Microsoft Outlook, Microsoft Explorer og Lotus Notes. For personer som jobber i grupper, er det enda enklere enn før å revidere PDF-dokumenter sammen. Kommentarer kan legges til en felles filserver eller webserver, slik at hver person kan se og svare på kommentarer umiddelbart. En annen interessant utvikling er at man nå kan gruppere PDF-filer som har en sammenheng til én PDF-pakke, og at denne pakken kan bestå av en kombinasjon av PDF- og andre filer, som Excel eller Outlook. Blant nye funksjoner er det verdt å merke seg at e-postmapper i Microsoft Outlook kan overføres til PDF, at revisjons- og kommentarfunksjonene er forbedret, og at man nå kan fylle ut, lagre og signere skjemaer selv om man kun har gratisversjonen Acrobat Reader. For grafisk bruk er det også viktig at alle PDF-filer kan lagres i henhold til ISO-standarden PDF/X. Adobe leverer Acrobat 8 i versjonene Professional, 3D, Elements og Reader. Filformatspesifikasjonene fra versjon 8 er PDF 1.7, men selvsagt er det fremdeles mulig å sikre bakoverkompatibilitet med tidligere versjoner. Acrobat 8 Professional blir tilgjengelig i engelsk versjon, til en pris av rundt 4750 kroner. Registrerte brukere av tidligere versjoner kan oppgradere for rundt 1600 kroner. Adobe forventer å ha pakken klar for levering i november.

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Epson lanserer inngangsmodell for DTG med hvitt blekk

Epson lanserer en DTG-printer på inngangsnivå med hvitt blekk for mørke stoffer. Utgivelsen er for å møte den sterkt økende etterspørselen.
F1000_2

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi