Quark på offensiven med interaktiv design

Mac Expo, 26. oktober 2006. Parallellpublisering brer om seg, og Quark tar utvilsomt sikte på å skaffe seg en sterk posisjon på området. Tenk deg at du har laget et fint grafisk design for en kunde, og kunden lurer på om du kan lage en interaktiv sak for web eller presentasjon i Flash-format, basert på samme design og maler. Mange vil henvise kunden til en kostbar Flash-designer, men nå hevder Quark at du kan utføre oppgaven selv, med utgangspunkt i Quark-jobben som allerede er utført. Verktøyet du behøver heter Quark Interactive Designer og lanseres på Mac Expo i London 26. oktober. Da Quark nylig gjestet Oslo fikk AGI forhåndsvist funksjonene, og det virker utvilsomt enkelt. Med et XPress 7-dokument som utgangspunkt, ble det på en enkel og visuell måte laget interaktive knapper som styrte bakgrunner og bilder i bevegelse. Det mest interessante er at man nyttiggjør seg den allerede utførte designjobben, så lenge et Quark-dokument er utgangspunktet. – Dette er et perfekt verktøy for en grafisk designer, så kan man heller leie en Flash-spesialist til de helt spesielle oppgavene, sa Gavin Drake i Quark. Quark Interactive Designer benytter samme funksjoner for typografi, farger og objektplassering som man kjenner fra Quark XPress. Med kun tre museklikk kan layout beregnet på trykk omgjøres til interaktiv layout, og for eksempel kjøres i et digitalt lysbildeshow. Det er drøyt 100 dager siden XPress 7.0 ble lansert, og Quark hevder å ha solgt over 3 millioner lisenser på denne tiden. Nå retter de seg altså mot designere som ønsker å tilby design for mer enn trykte medier. Det burde være interessant for mange i bransjen, for det er de færreste kundene som ønsker profilering på kun ett medium. I samme slengen lanserer Quark samlepakken Quark Print Collection, der man får verktøyene Quark Imposer (utskytning) for både Xpress og Acrobat, Quark Mark IT og Quark Item Marks, til pakkepris 299 Euro. For den som ønsker å tilby kundene interaktiv design uten å ansette nye interaktive spesialister, er prisen for Interactive Designer 1678 kroner. Eller omtrent det samme som det koster å lønne en Flash-spesialist i to timer…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: