Quark på offensiven med interaktiv design

Mac Expo, 26. oktober 2006. Parallellpublisering brer om seg, og Quark tar utvilsomt sikte på å skaffe seg en sterk posisjon på området. Tenk deg at du har laget et fint grafisk design for en kunde, og kunden lurer på om du kan lage en interaktiv sak for web eller presentasjon i Flash-format, basert på samme design og maler. Mange vil henvise kunden til en kostbar Flash-designer, men nå hevder Quark at du kan utføre oppgaven selv, med utgangspunkt i Quark-jobben som allerede er utført. Verktøyet du behøver heter Quark Interactive Designer og lanseres på Mac Expo i London 26. oktober. Da Quark nylig gjestet Oslo fikk AGI forhåndsvist funksjonene, og det virker utvilsomt enkelt. Med et XPress 7-dokument som utgangspunkt, ble det på en enkel og visuell måte laget interaktive knapper som styrte bakgrunner og bilder i bevegelse. Det mest interessante er at man nyttiggjør seg den allerede utførte designjobben, så lenge et Quark-dokument er utgangspunktet. – Dette er et perfekt verktøy for en grafisk designer, så kan man heller leie en Flash-spesialist til de helt spesielle oppgavene, sa Gavin Drake i Quark. Quark Interactive Designer benytter samme funksjoner for typografi, farger og objektplassering som man kjenner fra Quark XPress. Med kun tre museklikk kan layout beregnet på trykk omgjøres til interaktiv layout, og for eksempel kjøres i et digitalt lysbildeshow. Det er drøyt 100 dager siden XPress 7.0 ble lansert, og Quark hevder å ha solgt over 3 millioner lisenser på denne tiden. Nå retter de seg altså mot designere som ønsker å tilby design for mer enn trykte medier. Det burde være interessant for mange i bransjen, for det er de færreste kundene som ønsker profilering på kun ett medium. I samme slengen lanserer Quark samlepakken Quark Print Collection, der man får verktøyene Quark Imposer (utskytning) for både Xpress og Acrobat, Quark Mark IT og Quark Item Marks, til pakkepris 299 Euro. For den som ønsker å tilby kundene interaktiv design uten å ansette nye interaktive spesialister, er prisen for Interactive Designer 1678 kroner. Eller omtrent det samme som det koster å lønne en Flash-spesialist i to timer…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: