Aperture 1.5 bedre på lagring og metadata

PUBLISERT: 8 november 2006
OPPDATERT: 8 november

Apples spesialverktøy for digitalfotografene, Aperture, er nå oppgradert til versjon 1.5. Blant de viktigste nyhetene i siste versjon er et nytt bibliotek, støtte for XMP-metadata samt større kompatibilitet med programmene ilife 06 og iwork 06. Aperture 1.5 har nå også fått støtte for samtlige nye Mac-modeller, helt fra Mac Mini til Mac Pro. Det nye, åpne biblioteket innebærer at man som bruker ikke lenger er henvist til utelukkende å bruke den lokale harddisken som lagringsmedium. I stedet kan man få støtte for lagring av bilder på eksterne enheter eller på cd/dvd. Versjon 1.5 har videre støtte for høyoppløselig forhåndsvisning av enkeltbilder for kommentering, organisering og bildevisning, også når selve originalfilen er ”offline”. I følge Apple blir det nå enklere å mate inn metadata i forhåndsutfylte IPTC-maler. Informasjon, som fotograf og beskrivelse, kan legges til i metadataene når bildene importeres via en mal. Det er også mulig å eksportere RAW-filer med IPTC-data lagret i en separat XMP-fil. Aperture 1.5 koster rundt 300 dollar. Har du allerede kjøpt versjon 1.0, kan du derimot oppgradere kostnadsfritt.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768