Aperture 1.5 bedre på lagring og metadata

Apples spesialverktøy for digitalfotografene, Aperture, er nå oppgradert til versjon 1.5. Blant de viktigste nyhetene i siste versjon er et nytt bibliotek, støtte for XMP-metadata samt større kompatibilitet med programmene ilife 06 og iwork 06. Aperture 1.5 har nå også fått støtte for samtlige nye Mac-modeller, helt fra Mac Mini til Mac Pro. Det nye, åpne biblioteket innebærer at man som bruker ikke lenger er henvist til utelukkende å bruke den lokale harddisken som lagringsmedium. I stedet kan man få støtte for lagring av bilder på eksterne enheter eller på cd/dvd. Versjon 1.5 har videre støtte for høyoppløselig forhåndsvisning av enkeltbilder for kommentering, organisering og bildevisning, også når selve originalfilen er ”offline”. I følge Apple blir det nå enklere å mate inn metadata i forhåndsutfylte IPTC-maler. Informasjon, som fotograf og beskrivelse, kan legges til i metadataene når bildene importeres via en mal. Det er også mulig å eksportere RAW-filer med IPTC-data lagret i en separat XMP-fil. Aperture 1.5 koster rundt 300 dollar. Har du allerede kjøpt versjon 1.0, kan du derimot oppgradere kostnadsfritt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: