Mikroskrift skal stoppe forfalskninger

Forskningsavdelingen i Xerox har mange av IT-industriens store oppfinnelser på samvittigheten. Nå har de utviklet en ny skrift som er så liten at du trenger forstørrelsesglass for å se utskriften. Den nye skriften er kun 0,25 millimeter høy og man ser for seg et bruksområde innenfor viktige dokumenter som attester, sjekker og ID-kort. Mikroskopisk tekst finnes allerede i dag på kredittkort, sjekker og sedler. Mikroskriften fra Xerox er ytterligere et skritt på veien for å sikre personlige dokumenter gjennom utskrift av navn, adresse, kontonummer og lignende i en vanlig skriver. På den måten kan for eksempel banken skrive ut beløpet på en sjekk i både mikrostørrelse og i vanlig størrelse. Siden den lille teksten er så godt som usynlig for det blotte øyet, blir det betydelig vanskeligere å gjennomføre forfalskninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *