Xerox utvikler ny skriver-arkitektur

Xerox viste sin kommende skriverarkitektur TIPP på Graph Expo-messen i oktober. TIPP, som står for Tightly Integrated Parallel Printing, utgjøres av to trykkverk i en enhet som kan arbeide både parallellt og uavhengig av hverandre. Et av de første systemene som skal utstyres med denne teknikken er Xerox Nuvera Digital Production System som skal komme på markedet tidlig i 2007. TIPP-teknikken består av flere nye funksjoner. Instillingen «pass through mode» gjør det mulig for et av trykkverkene å lese inn det materialet som skal produseres samtidig som det andre trykkverket håndterer selve produksjonen. Med uavhengige trykkverk kan du dessuten vedlikeholde ett trykkverk mens det andre jobber. Hastigheten i trykkverkene synkroniseres via et kontrollsystem som Xerox utvikler. Systemet måler hastigheten 1000 ganger per sekund og justerer automatisk motorene for å få dem til å oppnå den samme hastigheten. Densiteten i sverten kontrolleres med to sekunders mellomrom og korrigeres automatisk. Trykkhastigheten i en oppgradert Nuvera ligger på 288 trykk per minutt ved dobbelsidig trykk. Oppløsningen er på 4800 x 600 dpi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: